Waarschijnlijk spreek ik over een jaartje Italiaans…
Ik ben helemaal in de ban van de Italiaanse keuken. Zulke simpele en verwarmende gerechten die verre van complex zijn.
Laatst liep ik in de Sligro en ik zag wilde eend liggen. Zonder duidelijk doel of recept nam ik hem toch maar mee. Na een tijdje in de vriezer te hebben gelegen zag ik een recept voor ragu met eend.
Kreeg de eend toch nog een doel.
Hieronder het recept. (Het recept leent zich prima om verdubbeld of zelf verdriedubbeld of verviervoudigd te worden.)
Gnocchi met wilde eend ragu recept

Gnocchi met wilde eend ragu recept
Gnocchi met wilde eend ragu recept. Een echt herfst recept voor het wild seizoen. Kan ook gemaakt worden met tamme eend.
Ingrediënten
- scheutje olijfolie om in te bakken
- 1 kleine wilde eend
- 2 uien fijn gesnipperd
- 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
- 2 stokjes kaneel
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 200 milliliter rode wijn
- 1 blok 400 gram tomatenblokjes
- 1 blaadje laurier
- 1 blokje kippenbouillon
- peper en zout naar smaak
- 400 gram gnocchi
- geraspte Parmezaanse kaas om mee te serveren
Instructies
- Verhit in een grote braadpan een scheutje olijfolie.
- Bak de eend aan alle kanten bruin.
- Voeg de uien en knoflook toe en bak dit op niet al te hoog vuur in 5 tot 8 minuten zacht.
- Doe de stokjes kaneel, rozemarijn en rode wijn in de pan.
- Breng de wijn aan de kook en laat dit een paar minuten koken zodat de alcohol verdampt.
- Draai het vuur zacht en voeg de tomatenblokjes, laurier en bouillonblokje toe.
- Leg het deksel op de pan en stoof de eend in ongeveer 90 minuten gaar. Doe dit op een heel klein vuur of gebruik een vlamverdeler.
- Neem de eend uit de pan en laat hem iets afkoelen.
- Verwijder het vel en het vlees van de eend en snij dit in kleine stukjes.
- Gooi de botten weg en voeg het vlees en vel weer toe aan de saus.
- Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de gare gnocchi bij de saus en vermeng.
- Verdeel de gnocchi met saus over 2 borden, bestrooi met wat geraspte Parmezaan en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
(Visited 55 times, 1 visits today)
[…] daar is Esmée van Es Factory met gnocchi en ragu van wilde eend. Mooi op de gevoelige plaat gezet, rustiek, passend bij de herfst. Stevig rood uit de Rhône vallei […]