• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Gnocchi met wilde eend ragu recept

Echt Eten Gevogelte Pasta en andere deegwaren Recepten Sauzen Wereldgerechten

Gnocchi met wilde eend ragu recept

Waarschijnlijk spreek ik over een jaartje Italiaans…

Ik ben helemaal in de ban van de Italiaanse keuken. Zulke simpele en verwarmende gerechten die verre van complex zijn.

Laatst liep ik in de Sligro en ik zag wilde eend liggen. Zonder duidelijk doel of recept nam ik hem toch maar mee. Na een tijdje in de vriezer te hebben gelegen zag ik een recept voor ragu met eend.

Kreeg de eend toch nog een doel.

Hieronder het recept. (Het recept leent zich prima om verdubbeld of zelf verdriedubbeld of verviervoudigd te worden.)

Gnocchi met wilde eend ragu recept

Gnocchi met wilde eend ragu recept

Gnocchi met wilde eend ragu recept

Es
Gnocchi met wilde eend ragu recept. Een echt herfst recept voor het wild seizoen. Kan ook gemaakt worden met tamme eend.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • 1 kleine wilde eend
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
  • 2 stokjes kaneel
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 200 milliliter rode wijn
  • 1 blok 400 gram tomatenblokjes
  • 1 blaadje laurier
  • 1 blokje kippenbouillon
  • peper en zout naar smaak
  • 400 gram gnocchi
  • geraspte Parmezaanse kaas om mee te serveren

Instructies
 

  • Verhit in een grote braadpan een scheutje olijfolie.
  • Bak de eend aan alle kanten bruin.
  • Voeg de uien en knoflook toe en bak dit op niet al te hoog vuur in 5 tot 8 minuten zacht.
  • Doe de stokjes kaneel, rozemarijn en rode wijn in de pan.
  • Breng de wijn aan de kook en laat dit een paar minuten koken zodat de alcohol verdampt.
  • Draai het vuur zacht en voeg de tomatenblokjes, laurier en bouillonblokje toe.
  • Leg het deksel op de pan en stoof de eend in ongeveer 90 minuten gaar. Doe dit op een heel klein vuur of gebruik een vlamverdeler.
  • Neem de eend uit de pan en laat hem iets afkoelen.
  • Verwijder het vel en het vlees van de eend en snij dit in kleine stukjes.
  • Gooi de botten weg en voeg het vlees en vel weer toe aan de saus.
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Kook ondertussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de gare gnocchi bij de saus en vermeng.
  • Verdeel de gnocchi met saus over 2 borden, bestrooi met wat geraspte Parmezaan en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Gnocchi met wilde eend ragu recept
Es' Factory
Gepost op
2017-11-09


1 Reactie

« Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken
Recept mini wentelteefjes met mozzarella »

Trackbacks

  1. Foodbloggersparade, wild à la Méditerranéenne. - Gereons Keuken Thuis schreef:
    06/11/2020 om 10:18

    […] daar is Esmée van Es Factory met gnocchi en ragu van wilde eend. Mooi op de gevoelige plaat gezet, rustiek, passend bij de herfst. Stevig rood uit de Rhône vallei […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}