• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven

Echt Eten Ei gerechten Feestelijk Hapjes en Snacks Kaas

Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven

U kent hem vast nog wel, de Foodybox die 100 en zoveel foodbloggers toegestuurd krijgen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak gezin even streng toespreek want er verdwijnen per direct etenswaren uit de doos…

Vooral de kazen en worsten zijn favoriet. Die snacks blijkbaar goed weg.

Toch heb ik deze kunnen redden (Nou ja, er was al wel een kontje af…) En ik maakte er deze hapjes van.

Ik heb de naturel worst van Stegeman gebruikt en de kaas van de Jersey Hoeve uit de box die daar op volgde…

Het zijn knapperige hapjes geworden. Want ik moet eerlijk bekennen dat ik bladerdeeg soms te boterig vind. Ik gebruikte kwarteleitjes, want die had ik nog liggen. Maar de volgende keer snij ik de plakjes deeg in vieren.

Al met al een prima recept voor de aankomende feestdagen.

Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven

Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven

Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven

Es
Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven. Simpel en snel te maken.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Snacks :: Hapjes
Keuken Hollandse
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 120 gram geraspte kaas Jersey Hoeve
  • 1/2 droge worst ik gebruikte de naturel van Stegeman, in heel dunne plakjes gesneden
  • 6 kwarteleitjes
  • 10 gram gedroogd eekhoorntjesbrood 10 minuten geweld in heet water, daarna fijn gesneden
  • peper en zout naar smaak
  • rucola om mee te serveren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Laat de plakjes deeg iets ontdooien.
  • Leg de plakjes hartig deeg op een bakblik, bekleed met bakpapier.
  • Vouw de randjes van het deeg om, aan alle kanten.
  • Verdeel de kaas over de plakjes deeg.
  • Leg op ieder plakjes deeg een aantal plakjes van de worst.
  • Breek boven ieder plakje deeg een kwartelei.
  • Bestrooi alle plakjes deeg met het eekhoorntjesbrood.
  • Maal er wat peper en zout over en zet het bakblik in de oven.
  • Bak de hapjes in 15 minuten krokant.
  • Serveer warm, lauw of koud.
  • Bestrooi voor het serveren met wat rucola.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ook lekker:

  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven
Es' Factory
Gepost op
2017-11-02


2 Reacties

« Halloween arretje nof of rocky road recept
Recept pompoen tulband met icing van ahorn siroop »

Reacties

  1. Es zegt

    02/11/2017 om 07:13

    Oh! Ja! Daar had ik niet aan gedacht! Goede tip! 👍🏻😘

  2. Anita zegt

    02/11/2017 om 07:11

    Ook leuk als voorgerechtje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}