U kent hem vast nog wel, de Foodybox die 100 en zoveel foodbloggers toegestuurd krijgen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak gezin even streng toespreek want er verdwijnen per direct etenswaren uit de doos…
Vooral de kazen en worsten zijn favoriet. Die snacks blijkbaar goed weg.
Toch heb ik deze kunnen redden (Nou ja, er was al wel een kontje af…) En ik maakte er deze hapjes van.
Ik heb de naturel worst van Stegeman gebruikt en de kaas van de Jersey Hoeve uit de box die daar op volgde…
Het zijn knapperige hapjes geworden. Want ik moet eerlijk bekennen dat ik bladerdeeg soms te boterig vind. Ik gebruikte kwarteleitjes, want die had ik nog liggen. Maar de volgende keer snij ik de plakjes deeg in vieren.
Al met al een prima recept voor de aankomende feestdagen.
Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven

Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven
Ingrediënten
- 6 plakjes deeg voor hartige taart
- 120 gram geraspte kaas Jersey Hoeve
- 1/2 droge worst ik gebruikte de naturel van Stegeman, in heel dunne plakjes gesneden
- 6 kwarteleitjes
- 10 gram gedroogd eekhoorntjesbrood 10 minuten geweld in heet water, daarna fijn gesneden
- peper en zout naar smaak
- rucola om mee te serveren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Laat de plakjes deeg iets ontdooien.
- Leg de plakjes hartig deeg op een bakblik, bekleed met bakpapier.
- Vouw de randjes van het deeg om, aan alle kanten.
- Verdeel de kaas over de plakjes deeg.
- Leg op ieder plakjes deeg een aantal plakjes van de worst.
- Breek boven ieder plakje deeg een kwartelei.
- Bestrooi alle plakjes deeg met het eekhoorntjesbrood.
- Maal er wat peper en zout over en zet het bakblik in de oven.
- Bak de hapjes in 15 minuten krokant.
- Serveer warm, lauw of koud.
- Bestrooi voor het serveren met wat rucola.
Oh! Ja! Daar had ik niet aan gedacht! Goede tip! 👍🏻😘
Ook leuk als voorgerechtje!