• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken

Echt Eten Feestelijk Zoet, zoeter, zoetst

Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken

168
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Waarom zou je toch in hemelsnaam dingen zelf willen maken?

Nou.
Gewoon.
Omdat het kan.

En misschien ook om te weten te komen hoeveel werk er vroeger werd besteed aan lekkernijen. Ergens denk ik dat ook dat je er meer van geniet.

Want een pak stroopwafels is zo gekocht. En dan kun je dat vrij makkelijk achteloos naar binnen werken.

Maar zelf gemaakt?
Dat is toch andere koek.

Het is een leuk werkje om met zijn tweeën te doen. Maar niet zo geschikt voor kleine kinderen, want de wafels zijn gloeiend heet wanneer ze opengesneden moeten worden.

Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken

Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken

Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
25 minuten
Kooktijd:
5 minuten
Totale tijd:
30 minuten
 
Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken. Deze zoete lekkernij wordt gemaakt van gistdeeg, stroop, basterdsuiker en kaneel. Leuk om zelf eens te maken.
Auteur: Es
Recept soort: Zoet, zoeter zoetst
Keuken: Hollandse
Serves: 30 stroopwafels
Wat ik heb gebruikt:
  • 500 gram bloem
  • 250 gram boter, gesmolten
  • ½ theelepel zout
  • 1 ei
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 14 gram gist (korrels)
  • een klein beetje melk
  • Voor de vulling:
  • 400 gram stroop
  • 250 gram bruine basterdsuiker (donkerste variant)
  • 75 gram boter
  • ½ theelepel kaneel
  • Extra nodig: een wafelijzer voor platte wafels. (In Drenthe noemen ze het een (kniepertjes ijzer)
Zo maak ik het:
  1. Kneed van het bloem, boter, zout en ei gist een deeg. Wanneer het te droog is voeg dan iets melk toe zodat je een zacht deeg krijgt.
  2. Vorm van het deeg een bol en leg het in een ingevette kom. Dek de kom af met een douchemuts, schone doek of een stuk vershoudfolie.
  3. Laat het deeg 45 minuten rijzen. (Het rijst niet heel erg veel.)
  4. Smelt, terwijl het deeg rijst, de stroop, bruine basterdsuiker en de boter in een steelpannetje.
  5. Roer de kaneel erdoor en laat het afkoelen.
  6. Stroopwafels maken:
  7. Verwarm het wafelijzer voor.
  8. Neem een stukje deeg en maak er een bolletje van zo groot als een stuiterbal.
  9. Leg het deeg in het wafelijzer en bak de wafel in ongeveer 1 to 2 minuten gaar.
  10. Haal de wafel uit het ijzer en snij hem direct doormidden zodat je 2 wafels krijgt.
  11. bestrijk 1 kant met het stroopmengsel en leg de andere helft er weer op.
  12. Laat de wafel afkoelen.
  13. Ga zo door tot al het deeg gebakken is,
3.5.3226

 

Ook lekker:

  • Recept peren amandel cakeRecept peren amandel cake
  • Kookboek My Asian KitchenKookboek My Asian Kitchen
  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslookEi rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Recept heek in zwarte bonensausRecept heek in zwarte bonensaus
  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocadoSandwich gepocheerd ei zalm en avocado
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Budget maaltijden planning week 47Budget maaltijden planning week 47
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Recept veganistische mayonaiseRecept veganistische mayonaise

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken
Es' Factory
Gepost op
2017-11-07
168
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


2 Reacties

« Hoe start je een Bullet Journal?
Gnocchi met wilde eend ragu recept »

Reacties

  1. Es zegt

    07/11/2017 om 20:28

    Oh my! Dat gaat wel eens mis! Ik ga het direct aanpassen! Dank voor het opmerken!

  2. Marja zegt

    07/11/2017 om 20:27

    Om het deeg te laten rijzen, zal er toch echt gist in moeten. Staat wel bij de ingredienten, maar niet bij de verwerking😁

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.851 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    407 x gedeeld
  •  
    Pittige Indische eieren recept telor petis...
    Het is een project dat ik al heel lang wil doen: meer Indisch koken. Want eigenlijk is het best bijz
    323 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    311 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.