• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken

Echt Eten Feestelijk Zoet, zoeter, zoetst

Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken

Waarom zou je toch in hemelsnaam dingen zelf willen maken?

Nou.
Gewoon.
Omdat het kan.

En misschien ook om te weten te komen hoeveel werk er vroeger werd besteed aan lekkernijen. Ergens denk ik dat ook dat je er meer van geniet.

Want een pak stroopwafels is zo gekocht. En dan kun je dat vrij makkelijk achteloos naar binnen werken.

Maar zelf gemaakt?
Dat is toch andere koek.

Het is een leuk werkje om met zijn tweeën te doen. Maar niet zo geschikt voor kleine kinderen, want de wafels zijn gloeiend heet wanneer ze opengesneden moeten worden.

Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken

Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken

Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken

Es
Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken. Deze zoete lekkernij wordt gemaakt van gistdeeg, stroop, basterdsuiker en kaneel. Leuk om zelf eens te maken.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 30 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 30 stroopwafels

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 250 gram boter gesmolten
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 14 gram gist korrels
  • een klein beetje melk
  • Voor de vulling:
  • 400 gram stroop
  • 250 gram bruine basterdsuiker donkerste variant
  • 75 gram boter
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Extra nodig: een wafelijzer voor platte wafels. In Drenthe noemen ze het een (kniepertjes ijzer

Instructies
 

  • Kneed van het bloem, boter, zout en ei gist een deeg. Wanneer het te droog is voeg dan iets melk toe zodat je een zacht deeg krijgt.
  • Vorm van het deeg een bol en leg het in een ingevette kom. Dek de kom af met een douchemuts, schone doek of een stuk vershoudfolie.
  • Laat het deeg 45 minuten rijzen. (Het rijst niet heel erg veel.)
  • Smelt, terwijl het deeg rijst, de stroop, bruine basterdsuiker en de boter in een steelpannetje.
  • Roer de kaneel erdoor en laat het afkoelen.
  • Stroopwafels maken:
  • Verwarm het wafelijzer voor.
  • Neem een stukje deeg en maak er een bolletje van zo groot als een stuiterbal.
  • Leg het deeg in het wafelijzer en bak de wafel in ongeveer 1 to 2 minuten gaar.
  • Haal de wafel uit het ijzer en snij hem direct doormidden zodat je 2 wafels krijgt.
  • bestrijk 1 kant met het stroopmengsel en leg de andere helft er weer op.
  • Laat de wafel afkoelen.
  • Ga zo door tot al het deeg gebakken is,
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept oud Hollandse stroopwafels zelf maken
Es' Factory
Gepost op
2017-11-07


2 Reacties

« Hoe start je een Bullet Journal?
Gnocchi met wilde eend ragu recept »

Reacties

  1. Es zegt

    07/11/2017 om 20:28

    Oh my! Dat gaat wel eens mis! Ik ga het direct aanpassen! Dank voor het opmerken!

  2. Marja zegt

    07/11/2017 om 20:27

    Om het deeg te laten rijzen, zal er toch echt gist in moeten. Staat wel bij de ingredienten, maar niet bij de verwerking😁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}