• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept pompoen tulband met icing van ahorn siroop

Echt Eten Feestelijk Zoet, zoeter, zoetst

Recept pompoen tulband met icing van ahorn siroop

Pompoen hoort bij de herfst. Tenminste het lijkt er wel op.

Maar als je goed kijkt is pompoen gewoon het hele jaar door verkrijgbaar. Ik vind het wel handig want er zijn zoveel recepten te maken met deze groente.

Soep kent iedereen. En in een hartige taart met (veel knoflook) maar deze keer een zoet baksel. (Ik was met Simone, dan weet u het wel he?)

Ik vond het echt een baksel dat je eet nadat je verzopen bent in de regen buiten. Grote beker thee erbij en klaar.

Recept pompoen tulband met icing van ahorn siroop

Recept pompoen tulband met icing van ahorn siroop

Recept pompoen tulband met icing van ahorn siroop

Es
Recept pompoen tulband met icing van ahorn siroop. Een echt herfst gerecht.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 1 tulband

Ingrediënten
  

  • 350 gram bloem + extra om vorm mee te bestuiven
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel bak ing soda
  • 400 gram pompoenpuree
  • 115 gram boter gesmolten + extra om vorm mee in te vetten
  • 1 ei
  • Ahorn siroop Icing
  • 100 gram poedersuiker
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille essence
  • 60 milliliter ahornsiroop
  • Extra nodig:tulbandvorm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Wrijf de tulbandvorm flink in met boter. Zorg dat er geen plekje zonder boter is.
  • Bestuif nu met flink wat bloem. Keer de vorm om zodat het overtollige bloem eruit valt. Zet de vorm even weg tot later gebruik.
  • Meng de bloem, basterdsuiker, koekkruiden, bakpoeder en bak(ing) soda in een grote kom door elkaar.
  • Voeg de pompoenpuree, boter en ei toe en klop dit met een pollepel goed door.
  • Schep het beslag in de ingevette tulbandvorm.
  • Zet de tulbandvorm in het midden van de oven.
  • Bak de tulband in ongeveer 50-60 minuten gaar. Een houten prikker die erin gestoken wordt, moet schoon eruit komen.
  • Laat de tulband 5-10 minuten in de vorm afkoelen.
  • Stort dan de tulband op een rek en laat volledig afkoelen.
  • Icing maken:
  • Doe de poedersuiker samen met de kaneel en vanille in een kommetje en roer goed door.
  • Schenk de ahorn siroop beetje bij beetje erbij tot je de juiste dikte hebt van de icing.
  • Schenk de icing over de cake en laat opdrogen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept pompoen tulband met icing van ahorn siroop.
Es' Factory
Gepost op
2017-11-04


2 Reacties

« Hartige hapjes met droge worst en kwartelei uit de oven
Hoe start je een Bullet Journal? »

Reacties

  1. Es zegt

    06/11/2017 om 10:17

    Dankjewel Judith! X

  2. Judith | myfoodblog.nl zegt

    06/11/2017 om 10:08

    Wat een prachtige cake Esmee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}