• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Budget Echt Eten Ei gerechten Groenten Lunch Vegetarisch

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

1.7k
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Mijn vader stierf een afschuwelijk dood.

Zo.
Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…)

Dagen lang heeft hij naar lucht lopen happen. Zonder medicijnen. Zonder enige ondersteuning.
Miscommunicaties.
Geen supervisie.
En ja, ook de arrogantie die blijkbaar (tegenwoordig) heel normaal blijkt te zijn onder de arts-assistenten….

Het is één van de redenen dat ik maar niet in een lekker ritme kan komen op mijn blog. Want ik vind het lastig: wat deel je op je blog en wat niet? Hoe persoonlijk kan/ mag/ moet je worden? Maar ik weet dat dit mij dwars zit. Dat ik niet zo lekker in mijn vel zit (understatement) en dat alles zovéél lijkt.

Een blog typen?
Pfff, die foto, de tekst, SEO, tags en alles wat er meer bij komt kijken. En het duurt zolang, omdat ik me zo slecht kan concentreren.
En voordat ik het weet ben ik weer afgeleid.
Vergeet ik weer waar ik was.

Volgende maand is het alweer een jaar geleden. En misschien is/ werd het tijd om het gewoon op mijn blog te zetten. Want het is en blijft mijn blog. Een uitlaatklep waar ik zoveel jaren geleden mee ben begonnen.
Daar heb ik dan lang weer over na moeten denken.
Maar bij deze.

Het kwam door het recept zelf. Ik vind het wel een geschikt recept voor de Pasen. En toen dacht ik aan de laatste Pasen met pap. Ei etend. Net doen alsof het geen moeite kostte. Mager. Meer uitgeput dan hij wilde toegeven.

Wat mis ik hem.

Dank voor het luisteren.

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
10 minuten
Kooktijd:
6 minuten
Totale tijd:
16 minuten
 
Een simpele salade die snel klaar is. Prima voor lunch of als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Lekker met gebakken of gekookte aardappelen.
Auteur: Es
Recept soort: Salades
Keuken: Hollandse
Serves: 4 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • 6 eieren
  • 500 gram gekookte bietjes, in stukjes gesneden
  • 3 augurken, in blokjes gesneden
  • 100 gram walnoten
  • half bosje bieslook
  • Dressing:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 15 milliliter appelazijn
  • 1 theelepel chilivlokken
  • ½ theelepel cayennepeper
  • peper en zout, naar smaak
Zo maak ik het:
  1. Kook de eieren, naar smaak zacht, medium of hard.
  2. Laat ze schrikken in koud water en pel de eieren.
  3. Snij de eieren in parten en leg ze in een kom.
  4. Doe de bieten, augurken en walnoten erbij.
  5. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
  6. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  7. Meng voorzichtig de dressing door de ei-bieten salade.
  8. Knip de bieslook fijn en strooi over de salade.
3.5.3226

 

Ook lekker:

  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing
    Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Budget maaltijden planning week 48
    Budget maaltijden planning week 48
  • Recept rendang van Es
    Recept rendang van Es
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
    Sandwich gepocheerd ei zalm en avocado
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
Es' Factory
Gepost op
2018-03-24
Voorbereidingstijd
0H10M
Kook tijd
0H06M
Totale tijd
0H16M
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)
1.7k
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


10 Reacties

« Geitenkaas salade appelstroop balsamico dressing
Recept veganistische mayonaise »

Reacties

  1. Es zegt

    26/03/2018 om 18:08

    Dank voor je lieve reactie Tabitha. 🤗

  2. Es zegt

    26/03/2018 om 18:07

    Hoi Karin,
    Dank voor je lieve reactie. Ik ben heel blij voor jullie dat jouw vader een rustige tijd voor zijn dood heeft gehad. Het gemis zal er zeker niet minder om zijn… En ja, er is gelukkig genoeg goede zorg. Wij hadden gewoon pech….
    Nogmaals dank voor je reactie.
    Liefs,
    Es

  3. Es zegt

    26/03/2018 om 18:05

    Hoi Joyce,
    Wat een verhaal.. en zeker dubbel. Crematie en verjaardag… Mijn vader overleed een dag na de verjaardag van mijn broer. Is nu ook onlosmakelijk verbonden…
    En toeval? Ik heb vandaag de sleutel gekregen van mijn moestuin. Eigenlijk zou ik die samen met mijn vader dien. Misschien dat ik je traditie wel overneem. Maak ik groentesoep op zijn sterfdag.
    Lieve Joyce, ik wens jullie alle sterkte toe en bedankt voor je lieve (maar ook droevige) reactie.
    X
    Es.

  4. Es zegt

    26/03/2018 om 18:00

    Dankjewel. Ja, uiteindelijk zal het slijten. Maar soms vlamt het op. En dan loop ik vast.
    Dank voor je lieve woorden.
    đź’ž

  5. Es zegt

    26/03/2018 om 17:58

    Wat een verschrikkelijke lieve reactie Inge! đź’ž
    En je hebt gelijk, mijn vader kon dingen beter loslaten…. Ik neem je advies ter harte!

  6. Inge zegt

    24/03/2018 om 20:56

    Ik reageer nooit maar dit moet ik je even zeggen – je vader zou vast voor je willen dat je die nare herinnering een beetje los kan laten. Wat ben jij een lieve dochter dat je nog zo met je paps bezig bent en dat je hem zo eert door dit op je blog te delen.
    Ik stuur een warme knuffel en troostende gedachten your way.

  7. AJ Lub zegt

    24/03/2018 om 12:21

    Het overlijdensproces op deze manier mee te maken.. Is afschuwelijk.
    Dat blijft je bij. Voor een hele lange tijd.
    Dat hebben velen nooit mee gemaakt. Geen inlevingsvermogen.
    Steun en inleving maakt het draaglijk, ook door de professionals.
    Ik wens je heel veel sterkte om dit te doorlopen, verwerken en een plekje te geven.
    Vaak gaat daar enige tijd overheen, maar het lukt. Echt…
    AJ

  8. Joyce de Groot zegt

    24/03/2018 om 10:30

    Wat een ‘toeval’ dat ik nu tegen je blog aan scroll.. gisteren 1 jaar geleden dat mijn vader ons op een vergelijkbare manier verliet en ben ook al een poosje van de leg. En dit is persoonlijk ja en onlosmakelijk met je leven verbonden dus mooi dat je dit toch deelt. Koken is een goede afleiding voor me dus dat doen we dan! Die bietensalade ga ik maken, vond hij heerlijk, ook ‘toevallig’.. En morgen lekker veel taart en ander lekkers voor de verjaardag van mijn jongste ( en de dag van zijn crematie, dubbel..) en ‘s avonds eten we de groentesoep die ik maakte van zijn grafstuk, klinkt bizar maar mijn vader zijn leven was onze groentetuin dus mijn zusje en ik maakten van alle groenten van de tuin een mooi stuk. Kan de bietensalade mooi bij! Sterkte Es!

  9. Karin zegt

    24/03/2018 om 07:39

    Goed dat je het opschrijft. Wat super klote dat het zo is gegaan en je naast zijn overlijden nog met die vervelende herinnering zit. Mijn vader had longemfyseem en zijn grootste nachtmerrie was te stikken. Continue dat benauwde is doodeng natuurlijk. Gelukkig zijn laatste dagen was hij rustig en niet benauwd door de juiste hulp vanuit het ziekenhuis. Nu 5 jaar later nog steeds groot gemis. Maar wel oké ermee. Heel veel sterkte xx

  10. Tabitha zegt

    24/03/2018 om 07:28

    Veel sterkte. En wat een nare dood voor je vader inderdaad. Dat heeft tijd nodig, om dat te verwerken.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    427 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.