• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Recept bagels zelf bakken

Basis-recepten Brood Deeg Echt Eten Feestelijk Lunch Ontbijt Recepten Vegetarisch

Recept bagels zelf bakken

Een tijd geleden kreeg ik een mail van een bedrijf. Of ik een machine wilde testen (en ik mocht hem houden). Nu heb ik meer dan genoeg machines en veel van hen staan vooral stof te vangen ergens in de kast, schuur of op zolder.

Dus ging ik eerst kijken of ik die machine ook zou gebruiken. En ik hoefde maar even te kijken en ik was om. De Maxima Planeetmenger is een machine voor kneden van deeg en kloppen van bijvoorbeeld slagroom.

Van alle machines die ik gebruik is de ‘deegkneder’ er één die ik echt vaak gebruik. En het apparaat bij uitstek dat altijd stuk gaat. Meestal rond de kerst.

Ik heb dus ‘ja’ gezegd op deze samenwerking en heb het apparaat uitgebreid getest. Wat ik ervan vind? Ik vind het echt een fijn apparaat. Hij is zo stil dat ik de eerste keren vergat dat hij aanstond. En hij is heel stabiel. Vanwege ruimtegebrek staat hij bij mij op een gammel kastje, maar hij beweegt amper dus kan hij daar prima zijn taak doen.

En dan de kleur…. Ik wilde graag een roze, maar er zijn ook andere kleuren.

Maxima Planeetmenger (link naar specificaties)

Recept Bagels zelf bakken

Uiteindelijk maakte ik ook weer eens bagels. Natuurlijk in mijn nieuwe machine!

Recept bagels zelf bakken

Recept bagels zelf bakken

Recept bagels zelf bakken

Es
Bagels zijn broodjes die voor het bakken gepocheerd worden. Hierdoor hebben ze een bijzondere 'bite'. Ze zijn thuis ook prima te maken.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Brood bakken
Keuken Amerikaans
Porties 8 bagels

Ingrediënten
  

  • 20 gram honing
  • 3,5 gram gist half zakje
  • 10 gram zout
  • 255 gram water
  • 450 gram bloem
  • Om in te pocheren:
  • 275 milliliter water
  • 30 gram honing
  • 15 gram baking soda natriumbicarbonaat
  • 5 gram zout
  • Om te garneren optioneel:
  • losgeklopt eiwit hiermee de broodjes bestrijken voor de topping erop komt
  • havermout
  • sesamzaad
  • nigellazaad
  • zwart sesamzaad
  • maanzaad
  • pompoenpitten

Instructies
 

  • Kneed een deeg van de honing, gist, zout, water en bloem. Het deeg is droger dan ander deeg maar mocht het iets te droog zijn voeg dan een beetje water toe. Het deeg zal amper plakken.
  • Leg het deeg in een ingevette kom, keer het deeg om en dek de kom af.
  • Laat het deeg een uur rijzen.
  • Vormen van de bagels:
  • Leg een bakplaat neer bekleed met een stuk bakpapier.
  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
  • Maak er bolletjes van en dek de stukjes deeg af waar je niet mee aan het werk bent.
  • Rol nu onder je hand de bolletjes deeg tot strengen van ongeveer 15 centimeter lang.
  • Wikkel de streng om je hand en zorg dat de uiteinden onder je handpalm zitten.
  • Rol nu in een paar keer de uiteinden dicht onder je handpalm.
  • Leg de bagels op de bakplaat.
  • Laat de bagels nog een half uur rijzen.
  • Pocheren:
  • Leg een bakplaat neer bekleed met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.
  • Wrijf het bakpapier in met olie. (Gepocheerde bagels willen nog wel eens plakken...)
  • Breng het water met de honing, baking soda en zout aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur zacht. Af en toe een belletje, dus heel zachtjes het water laten simmeren.
  • Pocheer de bagel 1 minuut en keer ze om met behulp van een schuimspaan. Pocheer de bagel nog 1 minuut.
  • Haal de bagel uit het water en leg op de met olie bestreken bakpapier.
  • Ga zo door tot alle bagels gepocheerd zijn.
  • Toppings (optioneel):
  • Bestrijk de bagels met het losgeklopt eiwit en bestrooi met topping naar keuze.
  • Bakken:
  • Bak de bagels bruin en gaar in ongeveer 18 tot 20 minuten.
  • Haal de bagels uit de oven en laat ze afkoelen op een rek.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bagels vriezen prima in. Verpak ze apart in een zakje en leg ze in de diepvries. Laat de bagels voor gebruik ontdooien in het diepvrieszakje.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept bagels zelf bakken
Es' Factory
Gepost op
2018-04-25
Voorbereidingstijd
0H20M
Kook tijd
0H20M
Totale tijd
1H40M


2 Reacties

« Recept veganistische mayonaise
Kookboek Koken met kleur Joke Boon »

Reacties

  1. Es zegt

    28/04/2018 om 17:49

    Doen! Ze zijn echt niet moeilijk te maken en weer eens iets anders!

  2. ohladybake zegt

    25/04/2018 om 12:17

    wil ik zeker testen
    ze zien er zo lekker uit…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}