Gedeprimeerd.
Uitgeput.
Energieloos.
Dat is wat er met mij is gebeurd.
De afwikkeling van de erfenis van mijn vader is nog steeds gaande. Zoveel hebberigheid, valsheid en persoonlijke vete heb ik nog nooit meegemaakt. Het kostte mij vele uren slaap. Veel stress en een hoop verdriet.
En als klap op de vuurpijl kreeg ik een nekhernia… Waarbij veel mensen denken dat je nek zeer doen, maar niets is minder waar. Het is mijn arm die wel lijkt te ontploffen. En dan blijk ik ook nog eens allergisch te zijn voor opiaten. (Voordeel (denk positief) ik zal nooit een heroine junk kunnen worden…)
Vorige week vroeg ik me af:
Wil ik gelijk hebben of gelukkig zijn?
Ik koos voor het laatste. En wat kan een mens een hoop vrijheid ervaren.
Ik laat het los. Mijn energie kan ik vele malen beter gebruiken dan aan een valse, hopeloze, domme gay-golddigger.
En toen?
Dook ik de keuken weer in. Stofte mijn camera en statief af en trok mijn laptop onder de stapels papieren uit. Gewoon doen waar ik blij van word, het beste kan en waar ik energie van kríjg.
Dus 20 maanden nadat mijn vader het leven hier verliet ben ik weer aan het doen wat ik graag wil.
Ik startte deze week al met een gesponsorde post. En om van alles in te halen hier nog een post van de Foodybox die ik altijd krijg. (En altijd heb mogen blijven krijgen ondanks dat ik niet goed in mijn vel zat…. )
Uit mijn tuin had ik echt ontzettend veel bramen. Een deel (3 kilo) heb ik gebruikt om port van te maken en er staan nog wat kilo’s in de vriezer. Dus een gedeelte gebruikte ik voor deze cakejes.
Bramen cobbler met funcakemix

Bramen cobbler met funcakemix
Ingrediënten
- 1 pak funcakemix voor cupcakes
- 250 gram boter op kamertemperatuur
- 5 eieren
- 200 gram bramen vers of diepvries
- extra kristalsuiker om de cobblers mee te bestrooien
- 15 tot 20 cupcake vormpjes ik gebruikte deze stevige die niet in de muffinbakplaat hoeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Maak het beslag door 500 gram cakemix, 250 gram boter en 5 eieren met de handmixer goed door te kloppen.
- Verdeel de vormpjes over een bakplaat.
- Verdeel de helft van de bramen over de vormpjes.
- Schep het beslag op de bramen.
- Verdeel de rest van de bramen over het beslag.
- Bestrooi de bramen met wat kristalsuiker.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de cobblers in ongeveer 30 minuten gaar.
- Haal ze uit de oven en eet ze warm met een bolletje vanille-ijs.
- Of laat ze afkoelen want op kamertemperatuur zijn ze ook heel goed.
Deze post bevat een affiliate link. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. Het pakket kreeg ik opgestuurd, maar ben niet verplicht om er iets over te schrijven. Alle meningen zijn die van mijzelf.
Geef een reactie