• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept

Echt Eten Recepten Rundvlees

Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept

De klassieke ossenstaart soep heb ik ook wel eens gemaakt. Maar eerlijk vind ik een stoofschotel meer mijn ding. Sowieso ben ik dol op stoofschotels. En natuurlijk helemaal zodra de herfst zich aankondigt.

Deze met Ras el hanout kruiden maken deze ossenstaarten warm en kruidig. Bewaar vooral de jus, die maakt het extra lekker over de couscous of rijst. Wat natuurijk ook kan is ossenstaart stoven zoals de osso bucco op Milanese wijze. Misschien draaien een aantal Italianen zich nu om… Sorry alvast daarvoor.

Tip: Kijk vooral bij de Turkse/ Marokkaanse/ etc. supermarkten. Deze hebben ossenstaart gewoon in het assortiment en je betaald niet de hoofdprijs daar.

Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept

Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept

Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept

Es
Ossenstaart wordt heerlijk mals wanneer je het lang stooft. Deze ossenstaart wordt met Ras el Hanout kruiden gekruid. Wat zoveel betekend als 'het beste van de markt'.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 5 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo ossenstaart in stukken gesneden
  • peper en zout
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijn gehakt of door de pers
  • 3 theelepels ras el hanout kruidenmengsel
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blokje bouillon rund
  • olie of boter om in te bakken

Instructies
 

  • Bestrooi de stukken ossenstaart met peper en zout.
  • Verhit de olie en/ of boter in een pan met dikke bodem.
  • Bak de ossenstaart rondom bruin.
  • Voeg de ui, knoflook en ras el hanout toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Doe de bloem in de pan en bak dit ongeveer 5 minuten mee totdat hij mooi bruin is.
  • Giet wat water (tot ongeveer halverwege de ossenstaart) in de pan en voeg het bouillonblokje toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Draai het vuur op zacht (pan op een vlamverdeler is nog fijner) en leg het deksel op de pan.
  • Laat de ossenstaart in ongeveer 3 uur langzaam gaar stoven. Controleer tussentijds wel of er misschien nog wat water bij moet.
  • Serveer de ossenstaart met bijvoorbeeld couscous of rijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

BewarenBewaren

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept
Es' Factory
Gepost op
2018-11-15
Voorbereidingstijd
0H5M
Kook tijd
3H0M
Totale tijd
3H5M


2 Reacties

« Recept rendang van Es
Budget maaltijden planning week 47 »

Reacties

  1. Es zegt

    18/11/2018 om 04:24

    Leuk om te horen Janine!
    Dankjewel!

  2. Friteuse zegt

    17/11/2018 om 20:37

    Hoi, gisteren gemaakt en… Super lekker! Dank je voor de uitgebreide beschrijving. Groetjes, Janine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}