• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Recept peren amandel cake

Echt Eten Feestelijk Fruit Recepten Zoet, zoeter, zoetst

Recept peren amandel cake

Perfectionisme.
Een eigenschap waar ik veel aan heb, maar ook last van heb.

Vooral wanneer ik veel stress ervaar. Dan wil ik het extra goed doen. Waarschijnlijk uit een soort van compensatie. De dingen waar ik dan geen vat op heb wil ik ‘goed maken’ door andere dingen perfect te doen.

Stom.
Onnodig.
Belastend.
En, jammer genoeg, heel (ik herhaal: heel) onproductief.

Want ik vind dan niks goed aan mijzelf of wat ik maak. Of de manier waarop in het doe. Of wat ik doe, doe ik dus bijna niks.

Onderstaande foto bijvoorbeeld. Alles mankeert er aan:
Het doekje ligt niet naar mijn zin.
Ik had een betere ondergrond moeten kiezen.
Waarom 2 halve peren?
Het mes is te schoon.
“Ik snap niks van styling.”
“Ik zou beter mezelf moeten inlezen in kleur/ compositie/ licht/ etc.”

En zo zak in vanzelf af in dagen waarop er niks uit mijn handen komt. Buiten dat ik alles loslaat wat betreft de afwikkeling van de erfenis van mijn vader. Heb ik ook besloten wat minder streng voor mezelf te zijn. (Dat ben ik in ieder geval van plan!)

Het is goed.
Ik doe mijn best. En ik mag wat aardiger zijn voor mijzelf.

Daarbij was deze cake gewoon heel erg lekker! En dat moet gedeeld worden toch?

Hebben jullie wel eens last van veel te hoge eisen aan jezelf stellen? (Want ik geloof niet dat ik de enige ben toch?)

Recept peren amandel cake

Recept peren amandel cake

Recept peren amandel cake

Es
Recept peren amandel cake. Een cake met crunch door de gemalen amandelen. Sappig door de stukjes peer.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Zoet, zoeter zoetst
Keuken Hollandse
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram fijn gemalen amandelen of amandelmeel uit de winkel
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 2 peren geschild en in stukjes
  • 1/2 peer in mooie plakken voor de bovenkant
  • eventueel: gesmolten chocolade om mee te garneren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet een bakblik (25 cm) in met wat olie of boter en bekleed met een reep bakpapier.
  • Klop de boter en suiker romig.
  • Voeg de eieren toe en mix tot een egaal beslag.
  • Meng de amandelen, zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout toe en klop dit goed door.
  • Schep de stukjes peer door het beslag en vul het bakblik met het beslag.
  • Leg de plakken peer bovenop het beslag.
  • Zet het bakblik in de oven en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. (een houten prikker die je in de cake prikt moet er droog uitkomen.)
  • Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Garneer eventueel met de gesmolten chocolade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept peren amandel cake
Es' Factory
Gepost op
2018-11-10
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
1H0M
Totale tijd
1H15M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


4 Reacties

« Bramen cobbler met funcakemix
Budget maaltijden planning week 46 »

Reacties

  1. Es zegt

    12/11/2018 om 16:02

    Hi Anke,

    Dank voor je wijze en steunende woorden. Balans vinden is zeker nodig. En wat je zegt: het zal altijd wel een beetje ‘ergens’ blijven zitten. Maar dat ik niet heel erg als het de spuigaten niet uitloopt. Het maakt mij dan ook wel weer leergierig. En dat wil ik ook niet kwijt!
    X

  2. Es zegt

    12/11/2018 om 16:01

    Dank voor je lieve woorden Ellen!

  3. Ellen zegt

    10/11/2018 om 09:22

    Jeetje Esmée, dat is heel akelig voor je. Ik weet een beetje hoe dat voelt en dat is helemasl niet fijn
    Neem je tijd om de oude (en wijzer) te worden, je zult zien dat je er beter uit komt. Kost wel tijd. Sterkte.
    Overigens, jouw Peren Amandelcake ziet er heerlijk uit. Ik ga hem maken!

  4. Anke zegt

    10/11/2018 om 08:36

    Absoluut. Tijdens mijn studieperiode resulteerde dit in faalangst. Onzekerheid…maar stilaan heb ik dit toen met studiebegeleiding wel wat kunnen kaderen.
    Ik merk echter dat dit altijd wel ergens aanwezig is.
    Maar het heeft zeker positieve kanten zoals je zelf aangeeft. Oog voor detail. Altijd willen bijleren en verbeteren. Je moet echter soms de balans wat zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}