• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept rendang van Es

Echt Eten Indisch eten Rundvlees

Recept rendang van Es

Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken?

Rendang!
Altijd!

Dat pittige lang gestoofde rundvlees. En dan met rijst en koude komkommer in zoet zuur…

En gek genoeg heb ik hier nog nooit een recept voor dit fantastische recept geplaatst! Hij staat in het boek van Simone. Maak het regelmatig wanneer er mensen komen eten.

Soms zie ik recepten waar veel saus bij is. Ik ken die variant niet. Bij mij ‘moet’ hij wat aan de droge kant zijn. Soms bak ik hem nog eventjes langer door zonder deksel op de pan.

Terwijl ik er hier over schrijf, ruik ik het bijna al in mijn keuken. Maar dat kan helemaal niet, want ik eet vanavond erwtensoep.

Snel maar weer eens maken.

Voor nu wens ik jullie veel plezier met dit recept!

Recept rendang van Es

Recept rendang van Es

Recept rendang van Es

Es
Rendang. Indonesisch pittig en kruidig gesudderd rundvlees. Het recept zoals ik dat al jaren maak.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesische
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg rundvlees stoofvlees, in grove blokken gesneden
  • 3 grote uien grof gesnipperd
  • 7 teentjes knoflook
  • 7 tot 10 rode lomboks kleine pepertjes die erg heet zijn, neem voor een iets minder pittige variant Spaanse pepers en ontdoe die van de zaden en zaadlijsten
  • 1,5 theelepel koenjit geelwortel en ook wel kurkuma genoemd
  • 2 theelepel laos
  • 6 kemiries zogenaamde 'wasnootjes', verkrijgbaar bij de toko
  • 1 stuk verse gember zo groot als een duim en geschild en in plakjes gesneden
  • 2 stengels sereh licht gekneusd
  • 4 salamblaadjes een soort laurierblaadjes te koop bij de toko
  • 4 djeroek poeroetblaadjes citroenblad
  • 1 blok santen geconcentreerde kokos, tegenwoordig in iedere supermarkt te verkrijgen
  • zout naar smaak

Instructies
 

  • Maak een bumbu (kruidenpasta) door de uien, knoflook, lomboks, koenjit, laos, kemiries en gember fijn te malen. Dit kan in een keukenmachine, in het bakje met messen van de staafmixer of (ouderwets) in de tjobek.
  • Verhit een scheutje olie in een pan met een dikke bodem.
  • Fruit hierin de bumbu 5 tot 10 minuten aan op half hoog vuur.
  • Giet dan 1 liter water bij de bumbu en leg het blok santen erin.
  • Draai het vuur hoog en laat aan de kook komen. Draai het vuur laag wanneer het kookt en laat de santen smelten.
  • Voeg het vlees, sereh, salamblaadjes en de djeroek peroet toe.
  • Draai het vuur weer hoog en laat aan de kook komen.
  • Zet, zodra alles aan de kook is gekomen de pan op een klein pitje, het liefst met een vlamverdeler. Laat nu de rendang, zonder deksel en door af en toe te roeren mals worden. Dit duurt 2 tot 3 uren.
  • Proef en breng op smaak met zout.
  • Kijk of er iets meer water bij moet naar smaak. Persoonlijk hou ik van rendang die iets droog is, maar ja, smaken verschillen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

 

Ook lekker:

  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept rendang volgens Es
Es' Factory
Gepost op
2018-11-13
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
2H0M
Totale tijd
2H15M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)


Reageer

« Budget maaltijden planning week 46
Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}