• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Echt Eten / Recept rendang van Es

Echt Eten Indisch eten Rundvlees

Recept rendang van Es

30
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Waar mag ik je ‘s nachts voor wakker maken?

Rendang!
Altijd!

Dat pittige lang gestoofde rundvlees. En dan met rijst en koude komkommer in zoet zuur…

En gek genoeg heb ik hier nog nooit een recept voor dit fantastische recept geplaatst! Hij staat in het boek van Simone. Maak het regelmatig wanneer er mensen komen eten.

Soms zie ik recepten waar veel saus bij is. Ik ken die variant niet. Bij mij ‘moet’ hij wat aan de droge kant zijn. Soms bak ik hem nog eventjes langer door zonder deksel op de pan.

Terwijl ik er hier over schrijf, ruik ik het bijna al in mijn keuken. Maar dat kan helemaal niet, want ik eet vanavond erwtensoep.

Snel maar weer eens maken.

Voor nu wens ik jullie veel plezier met dit recept!

Recept rendang van Es

Recept rendang van Es

Recept rendang van Es
 
Bewaar Print
Voorbereiden:
15 minuten
Kooktijd:
120 minuten
Totale tijd:
2 uren 15 minuten
 
Rendang. Indonesisch pittig en kruidig gesudderd rundvlees. Het recept zoals ik dat al jaren maak.
Auteur: Es
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesische
Serves: 6 personen
Wat ik heb gebruikt:
  • 1,5 kg rundvlees (stoofvlees, in grove blokken gesneden)
  • 3 grote uien, grof gesnipperd
  • 7 teentjes knoflook
  • 7 tot 10 rode lomboks (kleine pepertjes die erg heet zijn, neem voor een iets minder pittige variant Spaanse pepers en ontdoe die van de zaden en zaadlijsten)
  • 1,5 theelepel koenjit (geelwortel en ook wel kurkuma genoemd)
  • 2 theelepel laos
  • 6 kemiries (zogenaamde 'wasnootjes', verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 stuk verse gember (zo groot als een duim en geschild en in plakjes gesneden)
  • 2 stengels sereh, licht gekneusd
  • 4 salamblaadjes (een soort laurierblaadjes te koop bij de toko)
  • 4 djeroek poeroetblaadjes (citroenblad)
  • 1 blok santen (geconcentreerde kokos, tegenwoordig in iedere supermarkt te verkrijgen)
  • zout, naar smaak
Zo maak ik het:
  1. Maak een bumbu (kruidenpasta) door de uien, knoflook, lomboks, koenjit, laos, kemiries en gember fijn te malen. Dit kan in een keukenmachine, in het bakje met messen van de staafmixer of (ouderwets) in de tjobek.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan met een dikke bodem.
  3. Fruit hierin de bumbu 5 tot 10 minuten aan op half hoog vuur.
  4. Giet dan 1 liter water bij de bumbu en leg het blok santen erin.
  5. Draai het vuur hoog en laat aan de kook komen. Draai het vuur laag wanneer het kookt en laat de santen smelten.
  6. Voeg het vlees, sereh, salamblaadjes en de djeroek peroet toe.
  7. Draai het vuur weer hoog en laat aan de kook komen.
  8. Zet, zodra alles aan de kook is gekomen de pan op een klein pitje, het liefst met een vlamverdeler. Laat nu de rendang, zonder deksel en door af en toe te roeren mals worden. Dit duurt 2 tot 3 uren.
  9. Proef en breng op smaak met zout.
  10. Kijk of er iets meer water bij moet naar smaak. Persoonlijk hou ik van rendang die iets droog is, maar ja, smaken verschillen.
3.5.3226

 

Ook lekker:

  • Recept pittige biefstuk wraps
    Recept pittige biefstuk wraps
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus
  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46
  • Budget maaltijdenplanning week 49
    Budget maaltijdenplanning week 49
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Rode bieten pasta zelf maken
    Rode bieten pasta zelf maken

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

Summary
recipe image
Recept naam
Recept rendang volgens Es
Es' Factory
Gepost op
2018-11-13
Voorbereidingstijd
0H15M
Kook tijd
2H0M
Totale tijd
2H15M
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
30
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Budget maaltijden planning week 46
Midden oosterse gestoofde ossenstaart recept »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Stem op dit recept:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    427 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.