Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met ‘Vrijdag Visdag’. Ik heb het al eens gezegd dat ik het zo zonde vind dat ik te weinig aandacht aan besteed.
Vis is gezond en veelzijdig. En past ook in een budgetvriendelijk menu. Ga eens kijken op de markt. En stel gerust vragen aan je visboer. Ze zijn altijd bereid om je te helpen en advies te geven. Op die manier kun je ook eens iets anders proberen dan de ‘gewone’ witvis.
Ik start met deze leuke hapjes. Deze viskoekjes zijn echt heel makkelijk te maken. En ze doen het goed op een feestje. Maar ook als avondmaaltijd. Serveer er dan bami goreng of rijst met groenten bij.

Recept Thaise viskoekjesmet koriander en lenteui
Ingrediënten
- 400 gram stevige witvis, in grove stukken en licht ontdooid
- 1 eetlepel maizena
- 2 eiwitten
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel witte peper
- 2 eetlepels rode currypasta
- 1 teen knoflook
- 2 lente-ui in dunne ringen gesneden
- half bosje koriander fijn gesneden
- zonnebloemolie om in te bakken
Instructies
- Maal in de keukenmachine (met messen) de vis, maizena, eiwitten, zout, peper, currypasta en knoflook tot een fijne pasta. Het moet bijna elastisch aanvoelen. Is het iets aan de natte kant? Voeg dan nog wat maizena toe.
- Doe de vispasta in een kom en meng er de lente-ui en koriander door.
- Neem steeds een beetje van de vispasta en vorm er kleine schijfjes van.
- Verhit in een ruime koekenpan een flinke laag zonnebloemolie.
- Bak de viskoekjes in de olie gaar en goudbruin in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
- Haal de viskoekjes uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier.
- Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur met chilisaus.
Op zoek naar meer visrecepten? Op visrecepten.nl vind je nog meer!
Geef een reactie