Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
De Delicious koop ik vooral om de mooie foto’s. En ik zal daar niet de enige in zijn. De styling is altijd ‘on fleek’. De kleuren en natuurlijk ook de gerechten zijn om op te eten.
Ik ben dan ook weer blij met mijn nieuwe aanwinst in mijn boekenkast: Delicious Elke dag bijzonder. Ook dit boek is net zoals het magazine prachtig om te zien. Het boek wordt uitgegeven door Fontaine Uitgevers.
Het boek is opgedeeld in acht hoofdstukken:
- Slim ontbijten
- Meer vegetarisch
- Zelf gemaakt en easy deeg
- Doordeweeks diner
- Uit de pan en oven
- Koester elke dag
- BYO (Bring Your Own) – Deel uit
- Het lekkerste zoet
Als laatste dan nog een register. Altijd handig.
Slim ontbijten.
Hier vooral recepten die je van te voren klaar kan maken. Zo eet je toch een voedzaam ontbijt en kost het niet veel tijd. De recepten zijn heel gevarieerd. Van een ovenschotel met courgette, ei en kaas, die maximaal 5 dagen houdbaar is in de koelkast. Een kruidige granola met onder andere rozemarijn en olijfolie. Natuurlijk ontbreken het bananenbrood en de pancakes niet in het boek.
Meer vegetarisch.
Dat spreekt voor zich. Leuke inspirerende gerechten voor de flexitarier, vegetariër of de mens die gewoon minder vlees wil eten.
Zelf gemaakt en easy deeg.
Bakrecepten met kant en klaar deeg of zelf gemaakt deeg, zo kun je afhankelijk van je tijd zelf kiezen wat je gaat bakken. Ik wil heel graag het pizzadeeg maken dat in het boek staat. Nu heb ik nog geen tijd gehad, maar ik denk dat het een heel smaakvol en knapperig deeg oplevert.
Doordeweeks diner.
Gerechten om je dinerrepertoir uit te breiden. Recepten die niet al te veel tijd kosten en dus prima zijn voor doordeweeks.
Uit de pan en de oven.
Niet dat er in de andere hoofdstukken geen oven- of eenpansgerechten staan. Maar hier staan de makkelijke recepten die weinig moeite kosten. Vistaart tot gehaktballetjes met boerenkoolpesto. Wat mij betreft had het hoofdstuk ook wel ‘comfortfood’ mogen heten.
Koester elke dag.
Bewuste gerechten met de nadruk op ‘No Waste’. Dus zo min mogelijk verspillen en toch lekker en gezond eten. Natuurlijk ontkom je dan niet aan een aantal soep- en bouillon recepten. Bouillon is trouwens heel hip tegenwoordig. Buiten de soepen en bouillons om ook nog een aantal sap recepten.
BYO – Deel uit.
Potluck party’s zijn ook hip tegenwoordig. Iedereen neemt een gerecht mee voor meerdere mensen. Zo heb je een gevarieerde eet- of feesttafel vol zonder dat degene die het feest geeft eeuwen in de keuken staat. In dit hoofdstuk kun je je hart ophalen. Leuke recepten waarmee je op een feest kunt verschijnen.
Het lekkerste zoet.
Recepten voor na het eten. (Of niet). Chocolade, pudding, taart tot tiramisu. Iedere zoetekauw kan hier zijn hart ophalen.
Disclaimer: Ik heb dit boek toegestuurd gekregen. Alle meningen zijn die van mijzelf.
Geef een reactie