• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Kookboek My Asian Kitchen

Echt Eten Es vertelt, bespreekt en neemt waar Recepten

Kookboek My Asian Kitchen

Kookboek My Asian Kitchen

De Aziatische keuken kan altijd. Het is nooit te vroeg of te laat voor rijst, dumping of noedels toch?

Bij uitgeverij Good Cook is My Asian Kitchen uit.

Kookboek My Asian Kitchen
Een vrolijk gekleurd boek dat is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

  • Voorgerechten en snacks
  • Pruttelend en bubbelend
  • Krokant en gehusseld
  • Dumplings en buns
  • Spiesjes en grillgerechten
  • Hot pots en curry’s
  • In de wok
  • Licht, luchtig & ijskoud

Het boek is van de hand van Jennifer Joyce. Van oorsprong een Amerikaanse, maar al bijna 25 jaren woont ze in Engeland. Ze geeft kookcursussen en werkt voor grote namen zoals BBC Good Food, Jamie Oliver en the Guardian. Hier werkt ze als foodstyliste.

Dat komt het boek ten goede. De foto’s zijn om van te watertanden en de receptuur is duidelijk en correct. (Persoonlijk vind ik er niks erger dan recepten die niet blijken te kloppen…) De fotografie is van Phil Web. En Jennifer heeft zelf de styling gedaan met Zoe Harrington als assistente.

Over het algemeen worden er ingrediënten gebruikt die redelijk makkelijk te verkrijgen zijn. Op de bonitovlokken na, denk ik. Wat ik ook wel fijn vind. Want stad en land (plus Internet) afstruinen voor een aantal bepaalde ingrediënten is niet leuk. Gewoon naar je eigen winkel gaan en daar je spullen kopen nodigt meer uit om er uit te koken.

Buiten de recepten voor gerechten zitten er ook een paar leuke recepten bij die je kunt maken voor je voorraad. Zoals currypasta, verschillende soorten bouillon en veel deegrecepten.

Ook zijn er een paar recepten die getekend zijn. Om duidelijk aan te tonen hoe je bijvoorbeeld wontons vouwt of hoe je de wok pan op een juiste manier gebruikt.

Achter in het boek nog een uitgebreide woordenlijst. Handig voor de mensen die niet heel goed op de hoogte zijn van sommige producten.

Al met al vind ik het een leuk boek dat zeker voor degene die graag eens wat meer Aziatische recepten wil leren kennen geschikt is.

Disclaimer: Ik heb dit boek gekregen, maar alle meningen zijn die van mijzelf.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Ook lekker:

  • Recept gehaktballetjes in soyasaus
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Aziatische vissoep met kabeljauw
    Aziatische vissoep met kabeljauw
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek
    Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en…
  • Peperkoek huisje zelf maken
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
    Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Budget maaltijdenplanning week 49
Kookboek Delicious Elke dag bijzonder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 137 andere abonnees

Op datum

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Recept pierogi (gevulde dumplings) met aardappel, kaas en spek

Aziatische vissoep met kabeljauw

Thaise kokos-kippensoep Tom Kha Kai

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}