Kookboek My Asian Kitchen
De Aziatische keuken kan altijd. Het is nooit te vroeg of te laat voor rijst, dumping of noedels toch?
Bij uitgeverij Good Cook is My Asian Kitchen uit.
Een vrolijk gekleurd boek dat is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:
- Voorgerechten en snacks
- Pruttelend en bubbelend
- Krokant en gehusseld
- Dumplings en buns
- Spiesjes en grillgerechten
- Hot pots en curry’s
- In de wok
- Licht, luchtig & ijskoud
Het boek is van de hand van Jennifer Joyce. Van oorsprong een Amerikaanse, maar al bijna 25 jaren woont ze in Engeland. Ze geeft kookcursussen en werkt voor grote namen zoals BBC Good Food, Jamie Oliver en the Guardian. Hier werkt ze als foodstyliste.
Dat komt het boek ten goede. De foto’s zijn om van te watertanden en de receptuur is duidelijk en correct. (Persoonlijk vind ik er niks erger dan recepten die niet blijken te kloppen…) De fotografie is van Phil Web. En Jennifer heeft zelf de styling gedaan met Zoe Harrington als assistente.
Over het algemeen worden er ingrediënten gebruikt die redelijk makkelijk te verkrijgen zijn. Op de bonitovlokken na, denk ik. Wat ik ook wel fijn vind. Want stad en land (plus Internet) afstruinen voor een aantal bepaalde ingrediënten is niet leuk. Gewoon naar je eigen winkel gaan en daar je spullen kopen nodigt meer uit om er uit te koken.
Buiten de recepten voor gerechten zitten er ook een paar leuke recepten bij die je kunt maken voor je voorraad. Zoals currypasta, verschillende soorten bouillon en veel deegrecepten.
Ook zijn er een paar recepten die getekend zijn. Om duidelijk aan te tonen hoe je bijvoorbeeld wontons vouwt of hoe je de wok pan op een juiste manier gebruikt.
Achter in het boek nog een uitgebreide woordenlijst. Handig voor de mensen die niet heel goed op de hoogte zijn van sommige producten.
Al met al vind ik het een leuk boek dat zeker voor degene die graag eens wat meer Aziatische recepten wil leren kennen geschikt is.
Disclaimer: Ik heb dit boek gekregen, maar alle meningen zijn die van mijzelf.
Geef een reactie