Vrijdag is visdag.
Zo.
En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig verwaarloosd… Niet omdat ik er niet om geef. Maar gewoon omdat er zoveel op mijn pad komt en kwam.
Na veel ellende ook heel veel leuke dingen. En ook die kosten energie. Klein overzicht?
Nieuwe keuken, bijna af.
Veel opdrachten, heerlijk!
Nieuw coöperatief gestart, wordt binnenkort gelanceerd.
Bezig met compleet nieuw blog, niet heel anders dan dit en zeker géén niche. Ha!
Videocamera gekocht. Hint: heeft te maken met de nieuwe keuken.
Andere laptop. Andere bevat nog steeds bestanden die er toe doen, maar dat duurt een eeuwigheid om ze op te zoeken en naar mijzelf te mailen.
Nou ja, u krijgt een idee.
En toch wilde ik graag weer een recept plaatsen. Vooral op vrijdag. Want dat is altijd al de bedoeling geweest. Deze komen uit het magazine Vis Culinair, verkrijgbaar bij de viswinkel of visboer.
Heeft hij of zij hem niet? Vraag of ze hem aanvragen bij het Nederlands Visbureau! Het is inspirerend en het kost de visman/ vrouw niet de wereld.
Vandaag deel ik mijn recept voor heek, een delicaat zacht smakende vis. Maar vervang hem gerust voor een andere witvis.

Recept heek in zwarte bonensaus
Ingrediënten
- 600 gram heek in blokjes gesneden
- 2 uien in vieren gesneden
- 4 rode pepers in ringen gesneden, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten
- 2 paprika’s in stukken gesneden
- 3 cm gember geschild en in smalle reepjes gesneden
- 4 eetlepels zwarte bonensaus
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels maizena opgelost in een scheutje water
- vissaus of zout naar smaak
- 4 lente-ui in dunne ringetjes gesneden
- een scheutje zonnebloemolie
Instructies
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok.
- Bak in 3 tot 4 minuten de heek rondom bruin.
- Schep de heek uit de pan op een bord en zet deze weg tot later gebruik.
- Giet nog een klein beetje zonnebloemolie in de wok en laat dit heet
- worden.
- Voeg de uien, rode pepers, paprika’s en gember toe en roerbak dit 3
- minuten.
- Schep de zwarte bonensaus in de pan en bak dit nog 2 minuten mee.
- Voeg de maizena met het water toe en laat de saus op hoog vuur 1 tot 2
- minuten indikken. Schenk naar wens wat extra water toe aan de saus.
- Draai het vuur zacht en meng voorzichtig de heek door de saus. Laat dit
- even doorwarmen.
- Doe de sesamolie in de pan en roer voorzichtig door.
- 10. Proef en breng eventueel op smaak met vissaus of zout.
- 11. Strooi voor het serveren de lente-ui ringetjes erover.
- 12. Serveer warm met rijst.
Geef een reactie