Winterse bospaddenstoelensoep recept
Paddestoelen zijn misschien wel mijn favoriete ingrediënt. Ze passen bij zoveel gerechten en ze mixen zo gemakkelijk met verschillende smaken. Eind vorig jaar maakte Simone en ik dit winterse bospaddenstoelensoep recept. Simpel en snel maar dat proef je niet.


Winterse bospaddenstoelensoep
Goed gevulde gebonden soep met paddenstoelen. Maak hem extra rijk door er wat blauwe kaas door te roeren.
Ingrediënten
Groenten
- 300 gram bos paddestoelen grof gesneden
- 1 ui fijn gesnipperd
- 4 takjes tijm blaadjes geritst
Koeling
- 250 ml slagroom
- 60 gram roomboter
Voorraadkast
- 2 blokjes bospaddestoelen bouillon
- 2 eetlepels bloem
- peper en zout naar smaak
Overig
- 1 liter water
Instructies
- Verhit ruim de helft van de boter in een pan.
- Doe de paddenstoelen in de pan en bak deze op hoog vuur tot ze geen vocht meer loslaten.
- Haal de paddenstoelen uit de pan en zet ze even weg.
- Smelt de rest van de boter in de pan en voeg de ui toe. Bak deze tot hij glazig ziet.
- Schep de bloem in de pan en bak deze 3 minuten mee.
- Voeg dan de bouillonblokjes, water en slagroom toe en breng alles aan de kook.
- Blijf goed roeren tot de soep gebonden is.
- Zodra de soep gebonden is het vuur laag zetten en de paddenstoelen er weer bij doen.
- Laat de soep door en door warm worden en serveer direct.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geef een reactie