Halloumi.
Ik had het nog nooit gegeten tot Simone er eens mee op de proppen kwam. Ik vind het heerlijk! Echt.
Alleen dat bakken he?
Man, man man. Wat kan dat spetteren.
Dus eet ik het alleen als Simone er is. Want die maakt het blijkbaar niet uit. Die staat als een baas die halloumi te bakken.
En dan eet ik het wel op. Iemand moet dat doen toch?
Afgelopen keer maakten we salades. Veel salades. We hebben gewoon zin in de zomer. En hadden nog freekeh in de kast. Die wilden we eens in een salade gebruiken.
Freekeh halloumi tomaten salade

Tegenwoordig eten we vaker freekeh. Omdat het zo lekker afwisselt tussen pasta, rijst en aardappelen. Het is een soort graan die geroosterd wordt. Daarom heeft het een nootachtige smaak.
Enfin.
Het recept.

Freekeh halloumi tomaten salade
Ingrediënten
- 200 gram freekeh
- 10 mini tomaatjes in vieren gesneden
- 75 gram rucola
- 225 gram halloumi in plakjes gesneden
- scheut olijfolie om in te bakken
Voor de dressing:
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte azijn
- 2 eetlepels mosterd
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Doe de freekeh met 1 liter water, 1 theelepel zout in een pan. Breng dit aan de kook.
- Zet zodra het water kookt het vuur zacht en laat de freekeh 15 minuten koken.
- Giet de freekeh af en laat het afkoelen.
- Doe en scheut (olijf)olie in een koekenpan en verhit tot de olie redelijk heet is.
- Bak in de olie de halloumi bruin. Kijk uit, het kan nogal spetteren!
- Haal de halloumi uit de pan en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Meng voor de dressing alles door elkaar. Dit gaat goed in een schoon en leeg jampotje. Alles erin doen en goed schudden.
- Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Leg de rucola op een schaal, verdeel de freekeh erover.
- Leg de tomaatjes op de freekeh.
- Giet de dressing over de salade.
- Als laatste de halloumi op de salade leggen. Zo blijft het krokant.
- Serveer direct.
Geef een reactie