• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Zeeduivel met koude mosterdsaus

Echt Eten Feestelijk Recepten Vis

Zeeduivel met koude mosterdsaus

Zeeduivel.
Voordat ik me meer ging verdiepen in recepten met vis had ik er wel eens van gehoord. Maar in de praktijk kwam ik vaak niet verder dan zalm, kibbeling en een zoute haring. En dat was toch wel een beetje saai…

Dus met veel plezier deel ik nu recepten met andere soorten vis. Want wanneer je goed kijkt zijn er veel soorten die niet zo bekend zijn, maar zeker de moeite waard zijn. (Ik heb natuurlijk al een hele zoektocht gehouden, dus verwacht meer!)

Deze keer zeeduivel (klik hier voor de Wikipedia pagina). De vis zelf is een beetje onooglijk. Hij heeft een heel grote kop met een zeer brede bek. In die bek staat een rij indrukwekkende, scherpe tanden. Een volwassen exemplaar kan wel tot 40 kilo wegen. Ze kunnen twee meter lang worden.

Al zien ze er gevaarlijk uit, hij eet geen mensen. De zeeduivel eet vis en kleine andere diertjes die in het water leven. Hij is uitstekend gecamoufleerd en ligt rustig op de bodem te wachten tot zijn prooi langs zwemt.

Een heel geschikte vis wanneer je niet van graten houdt. Deze vis heeft 1 ‘bot’ dat wel wat lijkt op wervels. Zeeduivel is in de keuken heel makkelijk te bereiden. Het valt niet snel uit elkaar en is lekker stevig. Ook is de vis niet heel sterk van smaak.

De koude mosterdsaus maakt dit gerecht spannend. Weer eens iets anders dan de geijkte botersaus. En de vis kan het goed hebben.

Al met al een prima vis om op tafel te zetten voor moeilijke eters.

Enfin.
Hieronder het recept.

Zeeduivel met koude mosterdsaus
Zeeduivel met koude mosterdsaus

Zeeduivel met koude mosterdsaus

Zeeduivel is een heerlijke vis. Het is een vissoort die makkelijk te bereiden is. Hij is stevig en valt daardoor niet snel uit elkaar bij het bakken. Ook is de smaak minder 'vissig' dan bijvoorbeeld zalm.
Recept afdrukken Pin recept
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 125 milliliter grove mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 25 gram bruine suiker
  • 50 milliliter appelazijn
  • 1/2 rode peper heel fijn gehakt
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 snuf knoflookpoeder
  • vers gemalen zwarte peper
  • 4 kleine zeeduivel staarten

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten door elkaar. Roer goed.
  • Proef en breng eventueel op smaak met vers gemaken zwarte peper.
  • Zet de saus in de koelkast en laat hem minimaal 4 uren staan. Een nacht is helemaal goed. (De saus kan 4 dagen van te voren gemaakt worden.)
  • Bestrooi de zeeduivelstaarten met peper en zout en bak ze in een (grill)pan om en om gaar.
  • Serveer met de mosterdsaus.
  • Lekker met geroerbakte spinazie en in boter gesmoorde krieltjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ook lekker:

  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel
    Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en…

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Recept heek in zwarte bonensaus
Freekeh halloumi tomaten salade »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}