• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Zeeduivel met koude mosterdsaus

Echt Eten Feestelijk Recepten Vis

Zeeduivel met koude mosterdsaus

64
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Zeeduivel.
Voordat ik me meer ging verdiepen in recepten met vis had ik er wel eens van gehoord. Maar in de praktijk kwam ik vaak niet verder dan zalm, kibbeling en een zoute haring. En dat was toch wel een beetje saai…

Dus met veel plezier deel ik nu recepten met andere soorten vis. Want wanneer je goed kijkt zijn er veel soorten die niet zo bekend zijn, maar zeker de moeite waard zijn. (Ik heb natuurlijk al een hele zoektocht gehouden, dus verwacht meer!)

Deze keer zeeduivel (klik hier voor de Wikipedia pagina). De vis zelf is een beetje onooglijk. Hij heeft een heel grote kop met een zeer brede bek. In die bek staat een rij indrukwekkende, scherpe tanden. Een volwassen exemplaar kan wel tot 40 kilo wegen. Ze kunnen twee meter lang worden.

Al zien ze er gevaarlijk uit, hij eet geen mensen. De zeeduivel eet vis en kleine andere diertjes die in het water leven. Hij is uitstekend gecamoufleerd en ligt rustig op de bodem te wachten tot zijn prooi langs zwemt.

Een heel geschikte vis wanneer je niet van graten houdt. Deze vis heeft 1 ‘bot’ dat wel wat lijkt op wervels. Zeeduivel is in de keuken heel makkelijk te bereiden. Het valt niet snel uit elkaar en is lekker stevig. Ook is de vis niet heel sterk van smaak.

De koude mosterdsaus maakt dit gerecht spannend. Weer eens iets anders dan de geijkte botersaus. En de vis kan het goed hebben.

Al met al een prima vis om op tafel te zetten voor moeilijke eters.

Enfin.
Hieronder het recept.

Zeeduivel met koude mosterdsaus
Zeeduivel met koude mosterdsaus

Recept afdrukken Pin recept

Ingrediƫnten
  

  • 125 milliliter grove mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 25 gram bruine suiker
  • 50 milliliter appelazijn
  • 1/2 rode peper heel fijn gehakt
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 snuf knoflookpoeder
  • vers gemalen zwarte peper
  • 4 kleine zeeduivel staarten

Instructies
 

  • Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar. Roer goed.
  • Proef en breng eventueel op smaak met vers gemaken zwarte peper.
  • Zet de saus in de koelkast en laat hem minimaal 4 uren staan. Een nacht
  • is helemaal goed. (De saus kan 4 dagen van te voren gemaakt worden.)
  • Bak de zeeduivelstaarten in een (grill)pan om en om gaar.
  • Serveer met de mosterdsaus.
  • Lekker met geroerbakte spinazie en in boter gesmoorde krieltjes.

Ook lekker:

  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Kookboek My Asian Kitchen
    Kookboek My Asian Kitchen
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
    Kookboek Delicious Elke dag bijzonder
  • Budget maaltijden planning week 48
    Budget maaltijden planning week 48
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • La Lotteria in Amsterdam
    La Lotteria in Amsterdam

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

64
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Recept heek in zwarte bonensaus
Freekeh halloumi tomaten salade »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.855 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    449 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    318 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    154 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    144 x gedeeld
  •  
    Milde gele curry met kabeljauw recept...
    Milde gele curry met kabeljauw recept Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te p
    137 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.