

Recept pittige biefstuk wraps
Ingrediënten
- 450 gram biefstuk in dunne repen gesneden
- 2 rode pepers heel fijn gehakt
- 2 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
- 30 milliliter ketjap (zoet)
- 30 milliliter dunne sojasaus (zout)
- 2 struiken paksoi in repen van 1 cm dik gesneden
- 4 (snack) komkommers in linten geschaafd met een dunschiller
- 2 theelepels sambal
- 2 theelepels suiker
- 30 milliliter azijn
- 150 gram wortelreepjes
- 1 bosje koriander grof gehakt
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels sriracha
Instructies
- Meng de reepjes biefstuk met de sojasaus, ketjap, pepers en knoflook.
- Roer in een kommetjes de mayonaise met de sriracha en zet weg tot later gebruik.
- Roerbak de paksoi in een beetje olie en wat peper en zout. Zet weg tot later gebruik.
- Meng in een kom de azijn met de sambal, suiker en zout. Leg de komkommerlinten erin en laat ze in de koelkast marineren.
- Verhit een beetje olie in een koekepan of wok en roerbak de biefstukreepjes op hoog vuur in ongeveer 2 tot 3 minuten gaar.
- Verdeel de wortelreepjes over de wraps.
- Verdeel de biefstukreepjes over de wraps.
- Leg wat komkommerlinten op de biefstuk, schep er wat van de sriracha-mayonaise op en bestrooi met wat gehakte koriander.
- Serveer direct met de paksoi erbij.
Pittige biefstuk wraps. Er is weer een recept! Het lijkt erop alsof ik er maar niet in kan komen. Lightroom zit vol met foto’s maar de recepten lijken maar niet uit mijn handen te komen.
Ondertussen doe ik echt heel leuke dingen. Ben iedere dag bezig met eten en voel mij een gelukkig mens.
Zo komt er in juni een filmpje uit op de site van het NRC. Zij houden iedere maand een fotowedstrijd. Iedere maand is het een ander thema en in juni is het thema ‘Foodfotografie’. Sushilla liet zien hoe, waar en wanneer ze haar apparatuur gebruikte. Ik heb de recepten bedacht en gemaakt. Het was een lange maar zeker heel leuke dag! En de foto’s zijn echt mooi geworden! Ik hou u op de hoogte!
Maar nu heb ik dan toch weer een recept. Stiekem kijk ik wel eens op de sites van die boxen waar je kant en klaar je ingrediënten aangeleverd krijgt.
Ik heb er al een aantal gekregen en getest en vond het niet tegenvallen. Maar ik vind het toch leuker om zelf mijn boodschappen te doen en zelf mijn recepten te bedenken. Wat overigens niet wil zeggen dat ik niet geïnspireerd raak. Deze biefstuk in soja zag ik staan. Maar ik had geen zin in rijst. Dus heb ik er wraps van gemaakt.
De lijst met ingrediënten lijken dan lang, maar het is echt binnen ‘no time’ klaar. En hier was het een succes!
Recept niet gelijk maken? Sla het dan op in een bord op Pinterest! Ik vind het een heerlijk platform waar ik ook heel veel inspiratie opdoe. Mijn Pinterest is hier. Volgen mag natuurlijk altijd. 😉
Geef een reactie