Rode bieten pasta zelf maken. Dit is een recept dat ook al heel lang op de plank ligt. En dat is best jammer want het is zo leuk om zelf pasta te maken. Het is ook niet echt moeilijk. Het kost alleen wel wat tijd.
Er zit wel biet in deze pasta, maar eigenlijk proef je dat niet. Ik krijg daar altijd een soort van kortsluiting van. Want het kan een pluspunt zijn maar ook een minpunt. Maar voor de kleur zou ik het zeker niet laten!


Recept rode bieten pasta zelf maken
Met gepureerde bieten maak je deze prachtige roze pasta.
Ingrediënten
- 200 gram rode bieten gepureerd met de staafmixer
- 200 gram bloem voor pasta semolina dat is gemaakt van griesmeel
- 50 gram gewone bloem
- 1 klein ei
- 1/2 eetlepel olijfolie
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een kom en kneed het goed. Dit kan met de machine of met de hand. (Ik doe het altijd in de machine) Is het deeg iets te plakkerig? Voeg dan beetje bij beetje wat bloem toe. Is het iets te droog? Doe er dan beetje bij beetje water erbij.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Haal uit de koeling en verdeel het in 4 stukken. Druk de stukken plat genoeg om door de machine te kunnen en gebruik eerst het platte attachment zodat je platte stukken pasta krijgt. Maak ze zo dun mogelijk en leg op een met bloem bestoven oppervlak
- Maak het deeg wat platter zodat het makkelijk door de pastamachine kan worden gehaald.
- Zorg er steeds voor dat je genoeg bloem gebruikt om plakken van het deeg aan de pastamachine te voorkomen. Doe dit regelmatig bij de volgende stappen.
- Haal het deeg door de pastamachine op de dikste stand. Herhaal dit een aantal keer tot je een mooie lap deeg hebt.
- Zet de pasta machine op een iets dunnere stand en haal het deeg door de pastamachine. Het deeg zal nu iets langer en dunner zijn. Eventueel kun je de deeglap in 2-en snijden wanneer hij te lang is om goed te kunnen handelen.
- Draai de pastamachine nog een standje dunner (3 of 4 is prima) en haal het deeg er nog eens door.
- Zet dan het hulpstuk voor spaghetti op de pastamachine en haal het deeg hierdoor. Eventuuel kun je ook het deeg oprollen en met een mes in brede repen snijden (parpadelle). Vegeet niet om genoeg bloem te gebruiken.
- Rol de spaghetti op en leg weg onder een theedoek. Of hang de spaghetti op een droogrek speciaal voor pasta.
- Ga zo door met alle stukken deeg.
- Om de pasta te koken breng je water aan de kook met flink wat zout. Doe de spaghetti in het kokende water.
- Kook de spaghetti in 2 tot 3 minuten al dente.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geef een reactie