• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Rode bieten pasta zelf maken

Basis-recepten Deeg Echt Eten Feestelijk Pasta en andere deegwaren Recepten Vegetarisch

Rode bieten pasta zelf maken

Rode bieten pasta zelf maken. Dit is een recept dat ook al heel lang op de plank ligt. En dat is best jammer want het is zo leuk om zelf pasta te maken. Het is ook niet echt moeilijk. Het kost alleen wel wat tijd.

Er zit wel biet in deze pasta, maar eigenlijk proef je dat niet. Ik krijg daar altijd een soort van kortsluiting van. Want het kan een pluspunt zijn maar ook een minpunt. Maar voor de kleur zou ik het zeker niet laten!

Rode bieten pasta zelf maken
Rode bieten pasta zelf maken

Recept rode bieten pasta zelf maken

Met gepureerde bieten maak je deze prachtige roze pasta.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
30 min
Totale tijd 55 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram rode bieten gepureerd met de staafmixer
  • 200 gram bloem voor pasta semolina dat is gemaakt van griesmeel
  • 50 gram gewone bloem
  • 1 klein ei
  • 1/2 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten in een kom en kneed het goed. Dit kan met de machine of met de hand. (Ik doe het altijd in de machine) Is het deeg iets te plakkerig? Voeg dan beetje bij beetje wat bloem toe. Is het iets te droog? Doe er dan beetje bij beetje water erbij.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Haal uit de koeling en verdeel het in 4 stukken. Druk de stukken plat genoeg om door de machine te kunnen en gebruik eerst het platte attachment zodat je platte stukken pasta krijgt. Maak ze zo dun mogelijk en leg op een met bloem bestoven oppervlak
  • Maak het deeg wat platter zodat het makkelijk door de pastamachine kan worden gehaald.
  • Zorg er steeds voor dat je genoeg bloem gebruikt om plakken van het deeg aan de pastamachine te voorkomen. Doe dit regelmatig bij de volgende stappen.
  • Haal het deeg door de pastamachine op de dikste stand. Herhaal dit een aantal keer tot je een mooie lap deeg hebt.
  • Zet de pasta machine op een iets dunnere stand en haal het deeg door de pastamachine. Het deeg zal nu iets langer en dunner zijn. Eventueel kun je de deeglap in 2-en snijden wanneer hij te lang is om goed te kunnen handelen.
  • Draai de pastamachine nog een standje dunner (3 of 4 is prima) en haal het deeg er nog eens door.
  • Zet dan het hulpstuk voor spaghetti op de pastamachine en haal het deeg hierdoor. Eventuuel kun je ook het deeg oprollen en met een mes in brede repen snijden (parpadelle). Vegeet niet om genoeg bloem te gebruiken.
  • Rol de spaghetti op en leg weg onder een theedoek. Of hang de spaghetti op een droogrek speciaal voor pasta.
  • Ga zo door met alle stukken deeg.
  • Om de pasta te koken breng je water aan de kook met flink wat zout. Doe de spaghetti in het kokende water.
  • Kook de spaghetti in 2 tot 3 minuten al dente.
Trefwoord pasta, rode bieten, zelf maken
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Ook lekker:

  • Spaghetti met gerookte haring en citroen
    Spaghetti met gerookte haring en citroen
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk…
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
    Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging
  • 9 snacks voor kerst om zelf te maken
    9 snacks voor kerst om zelf te maken
  • Snack dip met makreel #vetgoed
    Snack dip met makreel #vetgoed
  • Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
    Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag
  • Privacyverklaring
    Privacyverklaring
  • Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag
    Surf and Turf hamburger met krab - Vrijdag Visdag

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd


Reageer

« Recept pittige biefstuk wraps
Surf and Turf hamburger met krab – Vrijdag Visdag »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.872 andere abonnees

Budget!

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Op datum

Hapjes om niet te missen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Spaghetti met gerookte haring en citroen

Snack dip met makreel #vetgoed

Snack dip met makreel #vetgoed

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Krokant gebakken schol met een stamppot van prei en aardappel

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2023 · Divine Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Beheer cookie toestemming
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}