• Contact
  • Disclaimer
  • Cookiebeleid (EU)

Es' Factory

Eten. Zelf maken.

  • Home
  • Recepten
    • Budget
    • Brood
    • Groenten
    • Aardappelen
    • Lunch
    • Hapjes en Snacks
    • Wereldgerechten
    • Feestelijk
    • BBQ
    • Ei gerechten
    • Dranken :: Cocktails
    • Feestelijk
    • Fruit
    • Es goes Masterchef
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Hapjes en Snacks
    • Marinades
    • Kliekjes
    • Lamsvlees en Schapenvlees
    • Kaas
    • Ontbijt
  • Over Es
    • Projecten
    • Pumbaa
  • Weekmenu’s
Je bent hier: Home / Recepten / Rode bieten pasta zelf maken

Basis-recepten Deeg Echt Eten Feestelijk Pasta en andere deegwaren Recepten Vegetarisch

Rode bieten pasta zelf maken

73
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard

Rode bieten pasta zelf maken. Dit is een recept dat ook al heel lang op de plank ligt. En dat is best jammer want het is zo leuk om zelf pasta te maken. Het is ook niet echt moeilijk. Het kost alleen wel wat tijd.

Er zit wel biet in deze pasta, maar eigenlijk proef je dat niet. Ik krijg daar altijd een soort van kortsluiting van. Want het kan een pluspunt zijn maar ook een minpunt. Maar voor de kleur zou ik het zeker niet laten!

Rode bieten pasta zelf maken

Recept rode bieten pasta zelf maken

Met gepureerde bieten maak je deze prachtige roze pasta.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
30 min
Totale tijd 55 min
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram rode bieten gepureerd met de staafmixer
  • 200 gram bloem voor pasta semolina dat is gemaakt van griesmeel
  • 50 gram gewone bloem
  • 1 klein ei
  • 1/2 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Meng alle ingrediĆ«nten in een kom en kneed het goed. Dit kan met de machine of met de hand. (Ik doe het altijd in de machine) Is het deeg iets te plakkerig? Voeg dan beetje bij beetje wat bloem toe. Is het iets te droog? Doe er dan beetje bij beetje water erbij.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Haal uit de koeling en verdeel het in 4 stukken. Druk de stukken plat genoeg om door de machine te kunnen en gebruik eerst het platte attachment zodat je platte stukken pasta krijgt. Maak ze zo dun mogelijk en leg op een met bloem bestoven oppervlak
  • Maak het deeg wat platter zodat het makkelijk door de pastamachine kan worden gehaald.
  • Zorg er steeds voor dat je genoeg bloem gebruikt om plakken van het deeg aan de pastamachine te voorkomen. Doe dit regelmatig bij de volgende stappen.
  • Haal het deeg door de pastamachine op de dikste stand. Herhaal dit een aantal keer tot je een mooie lap deeg hebt.
  • Zet de pasta machine op een iets dunnere stand en haal het deeg door de pastamachine. Het deeg zal nu iets langer en dunner zijn. Eventueel kun je de deeglap in 2-en snijden wanneer hij te lang is om goed te kunnen handelen.
  • Draai de pastamachine nog een standje dunner (3 of 4 is prima) en haal het deeg er nog eens door.
  • Zet dan het hulpstuk voor spaghetti op de pastamachine en haal het deeg hierdoor. Eventuuel kun je ook het deeg oprollen en met een mes in brede repen snijden (parpadelle). Vegeet niet om genoeg bloem te gebruiken.
  • Rol de spaghetti op en leg weg onder een theedoek. Of hang de spaghetti op een droogrek speciaal voor pasta.
  • Ga zo door met alle stukken deeg.
  • Om de pasta te koken breng je water aan de kook met flink wat zout. Doe de spaghetti in het kokende water.
  • Kook de spaghetti in 2 tot 3 minuten al dente.
Trefwoord pasta, rode bieten, zelf maken

Ook lekker:

  • Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook
  • Budget maaltijden planning week 46
    Budget maaltijden planning week 46
  • 11 groentegerechten voor het kerstdiner
    11 groentegerechten voor het kerstdiner
  • Freekeh halloumi tomaten salade
    Freekeh halloumi tomaten salade
  • 9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt
    9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt…
  • Budget maaltijden planning week 48
    Budget maaltijden planning week 48
  • Recept heek in zwarte bonensaus
    Recept heek in zwarte bonensaus
  • Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui
  • Zeeduivel met koude mosterdsaus
    Zeeduivel met koude mosterdsaus

Deel dit op:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Meer
  • Print
  • E-mail
  • Tumblr

Gerelateerd

73
SHARES
PinShareDeel op Google+Tweet
Stuur al appPrintVoeg toe aan Flipboard


Reageer

« Recept pittige biefstuk wraps
Surf and Turf hamburger met krab – Vrijdag Visdag »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom!

Welkom bij Es' Factory!
Moeder. Kookgek. Verzamelt kookboeken. Autodidact. Kritisch. Indische achtergrond. Creatief. Back to Basic. Zelf doen. Zelf maken. Fotografie. Eten. Dieren. Zorgzaam. Principes. Serieus. Onconventioneel. Geen schroom. Bloggen. Lees verder…

Nieuwsbrief van Es ontvangen? Schrijf je in!

Es houdt ook niet van spam, dus we houden het netjes.

Abonnement op dit blog?

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 2.852 andere abonnees

Budget!

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Ei rode biet salade met walnoten en bieslook

Pittige Indische eieren recept

Pittige Indische eieren recept telor petis

Meest gedeelde recepten

  •  
    Ei rode biet salade met walnoten en bieslook...
    Mijn vader stierf een afschuwelijk dood. Zo. Dat is eruit. (Lekker he, zo bij een salade…) Dag
    1.7k x gedeeld
  •  
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui...
    Recept Thaise viskoekjes met koriander en lenteui Met mijn nieuwe hervonden energie start ik met 
    427 x gedeeld
  •  
    Pittige makreel broodjes recept...
    Snacks.Vooral in het weekend hou ik ervan. Een tafel vol met hapjes, Netflix aan en een glas ijskoud
    317 x gedeeld
  •  
    Recept heek in zwarte bonensaus...
    Vrijdag is visdag.Zo. En ondertussen ben ik met van alles bezig (geweest) en is mijn blog ernstig ve
    153 x gedeeld
  •  
    Budget maaltijden planning week 48...
    Had ik u al verteld dat ook mijn auto spontaan in de brand vloog? Dat kon er ook nog wel bij. Dus za
    143 x gedeeld

Categorieen

Bloglovin

Lid van:

mytastenld.com

FoodGawker

My foodgawker gallery

Top 20 blogs

Top list 20 Food Blogs

Op datum

Hapjes om niet te missen

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Volg mij op Facebook

Volg mij op Facebook

Latest and greatest

Peperkoek huisje zelf maken

Peperkoek huisje zelf maken een uitdaging

9 snacks voor kerst om zelf te maken

9 snacks voor kerst om zelf te maken

11 groentegerechten voor het kerstdiner

11 groentegerechten voor het kerstdiner

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

Hapje recept haring in dille-roomsaus vrijdag visdag

9 recepten voor een luxe feestelijk zelfgemaakt vrolijk kerst ontbijt

Copyright © 2021 · Divine theme by Restored 316

Copyright © 2021 Ā· Divine Theme on Genesis Framework Ā· WordPress Ā· Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.