Recept snel brood met baksoda
Auteur: 
Recept soort: Brood bakken
Keuken: Europees
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 1 brood
 
Snel brood bakken kan met dit recept. In dit brood wordt geen gist gebruikt maar baksoda. In combinatie met karnemelk (zuur) rijst dit in de oven.
Wat ik heb gebruikt:
  • 300 gr bloem
  • 150 gr volkoren meel
  • 1 tl baking soda (of 2 theelepels bakpoeder)
  • ½ tl zout
  • 150 gr geraspte Parmezaanse kaas (hou een beetje achter voor de bovenkant)
  • 400 ml karnemelk
  • 2 uien, in ringen gesneden en zachtjes gebakken in wat roomboter
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius
  2. Meng de bloem, volkorenmeel, soda, zout en Parmezaanse kaas door elkaar in een grote kom.
  3. Giet de karnemelk erbij en kneed alles vlug tot een deeg. Is het iets te droog? Voeg dan nog wat karnemelk toe.
  4. Leg het deeg op een stuk bakpapier en vorm er een brood van. Rond en ongeveer 3,5 centimeter dik.
  5. Schuif het brood in de voorverwarmde oven.
  6. Bak het brood nu 20 minuten.
  7. Haal het brood even uit de oven.
  8. Zet de temperatuur van de oven op 200 graden Celsius.
  9. Bedek de bovenkant van het brood met de uien en het restje Parmezaanse kaas.
  10. Doe het brood weer in de oven en bak het nog 10 tot 15 minuten tot hij gaar is.
  11. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2015/10/recept-snel-brood-met-baksoda/