Chocolade mousse Baileys room recept
Auteur: 
Recept soort: Dessert :: Toetjes
Keuken: Hollandse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 6 personen
 
Makkelijk te maken maar groots feestelijk effect.
Wat ik heb gebruikt:
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 300 gram pure chocolade
  • 125 gram boter
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 500 gram slagroom
  • 80 milliliter Baileys
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram mascarpone
Zo maak ik het:
  1. Smelt in een pannetje de boter met de chocolade en koffie op laag vuur. Roer af en toe om aanbranden op de bodem te voorkomen.
  2. Klop, met de elektrische mixer, de eieren met de suiker in een grote kom tot ze wit/ geel worden. Dit duurt zeker 5 minuten.
  3. Schenk de slagroom in een andere kom en klop deze tot hij bijna stijf is.
  4. Mix de gesmolten chocolade met de mixer met het ei-suiker mengsel.
  5. Spatel de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel.
  6. Verdeel de mousse over 8 schaaltjes of in een grote kom. Zet weg om op te stijven. (Minimaal 1 uur in de koelkast.)
  7. Mix de mascarpone met het suiker en de Baileys. En zet dit ook in de koelkast om weer op te stijven.
  8. Verdeel de Baileys room over de chocolademousse vlak voor het serveren.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/01/chocolade-mousse-baileys-room-recept/