Chocolade brownie recept
Auteur: 
Recept soort: Zoet, zoeter zoetst
Keuken: Amerikaans
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 10 stuks brownies
 
Chocolade brownies met noten. Gebruik noten die je wilt, maar walnoten en pecan hebben onze voorkeur.
Wat ik heb gebruikt:
  • 50 gram bloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 250 gram boter, gesmolten
  • 150 gram noten, grof gehakt (hazelnoten, walnoten, pecannoten en/of pistachenoten)
  • 200 gram pure chocolade, in grove stukken gehakt
  • 450 gram donkere basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ theelepel zout
  • 4 eieren
  • Extra: bakblik van 20 x 20 centimeter bekleed met bakpapier
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng in een grote kom de cacaopoeder, noten, stukjes chocolade, basterdsuiker, vanillesuiker en zout.
  3. Schenk de gesmolten boter (niet te warm!) erbij.
  4. Klop in een andere kom de eieren los.
  5. Meng de eieren met het bloem-suiker-boter mengsel met een pollepel.
  6. Schep het beslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak de brownies in ongeveer 45 tot 55 minuten gaar.
  8. Laat de brownies helemaal afkoelen.
  9. Snij de brownies in kleine stukjes.
  10. Bewaar de brownies in een luchtdichte doos in de koelkast.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/02/chocolade-brownie-recept/