Retro recept champignons spinazie ei gerecht
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Hollandse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
Retro recept champignons spinazie ei gerecht. Geserveerd met gekookte aardappelen of aardappelpuree een heel prima vegetarisch hoofdgerecht.
Wat ik heb gebruikt:
  • 8 eieren, gekookt (hard of zacht naar wens)
  • 400 gram spinazie (vers, grof gehakt of uit diepvries)
  • 250 gram champignons, heel of in kwarten gesneden
  • 150 milliliter slagroom
  • 2 tablespoons tomatenketchup
  • 1 bouillonblokje (groenten)
  • peper en zout, naar smaak
  • boter en / of olie om in te bakken
Zo maak ik het:
  1. Verhit in een grote hapjespan wat boter en / of olie.
  2. Voeg de spinazie toe en laat (verse) slinken. Of de spinazie uit de diepvries warm worden.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit wat boter en/ of olie in een koekenpan.
  5. Bak hierin de champignons tot ze geen vocht meer loslaten.
  6. Giet de slagroom bij de champignons.
  7. Voeg het bouillonblokje en de tomatenketchup toe.
  8. Roer alles goed door en laat de slagroom iets indikken.
  9. Verdeel de spinazie over de borden.
  10. Schep de champignons met saus erover.
  11. Leg op ieder bord vier helften van een ei.
  12. Serveer direct.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/02/retro-recept-champignons-spinazie-ei-gerecht/