Pittige sperziebonen speklapjes recept
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesische
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
Speklapjes gestoofd in een pittige ketjapsaus. Sambal goreng boontjes met speklappen.
Wat ik heb gebruikt:
  • 600 gram speklappen, in stukjes gesneden
  • 150 milliliter water (eventueel iets meer)
  • ¼ blok santen
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • stukje trassi
  • 2 uien, in blokjes gesneden
  • 450 gram sperziebonen
  • (zonnebloem)olie om in te bakken
Zo maak ik het:
  1. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een grote pan.
  2. Voeg de ui, koriander, trassi en de currypasta toe en bak dit op zacht vuur tot de ui glazig is geworden.
  3. Doe de speklappen erbij en bak deze op middelmatig vuur even aan.
  4. Schenk de ketjap en het water erbij en laat het water aan de kook komen. Zet daarna het vuur zacht.
  5. Leg het deksel op de pan en laat de speklappen 30 minuten stoven en zacht worden.
  6. Doe de santen en eventueel iets water in de pan.
  7. Voeg de sperziebonen toe en roer alles goed om.
  8. Zet het vuur iets hoger en laat de sperziebonen gaar worden in ongeveer 10 minuten. Roer ondertussen regelmatig.
  9. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  10. Serveer direct met gekookte rijst.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/03/pittige-sperziebonen-speklapjes-recept/