Recept zwarte knoflook dressing over aubergine
Auteur: Es
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Voorbereiden::
Kooktijd::
Totale tijd::
Serves: 2 personen
- 3 kleine aubergines, in repen van 3 centimeter gesneden (Snij de aubergines in de lengte en dan in repen)
- basilicumblaadjes, grote exemplaren gescheurd
- 200 gram Griekse yoghurt
- handje geroosterde pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel cacaopoeder
- een snuf rode rode pepervlokken
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel harissa
- 30 gram zwarte knoflook
- vers gemalen zwarte peper
- ½ eetlepel grof zeezout
- 4 eetlepels olijfolie
- eventueel nog wat grof zout en zwarte peper
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de aubergine over de bakplaat.
- Besprenkel de aubergines met de olijfolie, grof zout en vers gemalen zwarte peper.
- Hussel alles voorzichtig met handen door elkaar.
- Leg de aubergines met schil naar beneden op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in de oven en rooster de aubergines in ongeveer 40 minuten gaar.
- Haal ze van de bakplaat en leg ze in een grote kom.
- Doe de zwarte knoflook, harissa, citroensap, rode pepervlokken, cacaopoeder en olijfolie in een vijzel of in het bakje van de staafmixer.
- Stamp of mix de ingrediƫnten tot een dressing.
- Schenk de dressing over de geroosterde aubergines.
- Verdeel de dressing voorzichtig met je handen over de aubergines.
- Laat de dressing minimaal 30 minuten in de aubergines trekken.
- Spreid de Griekse yoghurt op een grote schaal.
- Schep de aubergines in het midden van de Griekse yoghurt.
- Strooi er de pijnboompitten en de basilicum over.
- Serveer direct.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/04/recept-zwarte-knoflook-dressing-over-aubergine/
3.5.3226