Recept zwarte knoflook dressing over aubergine
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 2 personen
 
Vegetarisch gerecht met aubergine en zwarte knoflook. Serveer met pita's of ander robuust brood.
Wat ik heb gebruikt:
  • 3 kleine aubergines, in repen van 3 centimeter gesneden (Snij de aubergines in de lengte en dan in repen)
  • basilicumblaadjes, grote exemplaren gescheurd
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • handje geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel cacaopoeder
  • een snuf rode rode pepervlokken
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel harissa
  • 30 gram zwarte knoflook
  • vers gemalen zwarte peper
  • ½ eetlepel grof zeezout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • eventueel nog wat grof zout en zwarte peper
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Verdeel de aubergine over de bakplaat.
  4. Besprenkel de aubergines met de olijfolie, grof zout en vers gemalen zwarte peper.
  5. Hussel alles voorzichtig met handen door elkaar.
  6. Leg de aubergines met schil naar beneden op de bakplaat.
  7. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de aubergines in ongeveer 40 minuten gaar.
  8. Haal ze van de bakplaat en leg ze in een grote kom.
  9. Doe de zwarte knoflook, harissa, citroensap, rode pepervlokken, cacaopoeder en olijfolie in een vijzel of in het bakje van de staafmixer.
  10. Stamp of mix de ingrediƫnten tot een dressing.
  11. Schenk de dressing over de geroosterde aubergines.
  12. Verdeel de dressing voorzichtig met je handen over de aubergines.
  13. Laat de dressing minimaal 30 minuten in de aubergines trekken.
  14. Spreid de Griekse yoghurt op een grote schaal.
  15. Schep de aubergines in het midden van de Griekse yoghurt.
  16. Strooi er de pijnboompitten en de basilicum over.
  17. Serveer direct.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/04/recept-zwarte-knoflook-dressing-over-aubergine/