Retro gebraden kip met exotische rijst
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Hollandse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
Retro recept met kip en rijst met saffraan. Comfort food en snel en makkelijk te maken.
Wat ik heb gebruikt:
  • 1 hele kip in 8 stukken gesneden of neem 4 kippenbouten
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 300 gram tomaat in partjes gesneden
  • 250 gram basmati rijst
  • olie om te bakken
  • 1 bouillonblokje (kip) of trek bouillon van de overgebleven stukken kip
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels gerookte paprika
  • zout
  • peper
  • paar draadjes saffraan
Zo maak ik het:
  1. Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de gerookte paprika.
  2. Maak eventueel van de afsnijdsels van de kip een bouillon door dit onder water te zetten met 1 bouillonblokje. Breng het water aan de kook en laat het even trekken.
  3. Bak de kip aan in een grote pan.
  4. Bestrooi de kip met bloem.
  5. Haal de kip uit de pan als het gaar is. Prik hiervoor even in een dik deel van de kip. Wanneer het vocht helder is dan is hij gaar.
  6. Bak in de achtergebleven olie de ui glazig en zacht.
  7. Voeg de rijst toe en genoeg bouillon zodat de rijst net onder staat. Doe de saffraan draadjes erbij.
  8. Laat dit op laag vuur zachtjes pruttelen.
  9. Kook de rijst tot er putjes in de rijst vallen. Proef even of de rijst gaar is, zo niet voeg dan nog een beetje bouillon toe en laat het nog even op het vuur staan.
  10. Als laatste voeg je de tomaat toe en dit laat je even mee verwarmen.
  11. Serveer de kip met de rijst en eventueel een salade.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/04/retro-gebraden-kip-exotische-rijst/