Paratha Indiaas gegrild brood recept
Auteur: 
Recept soort: Brood bakken
Keuken: Indiaas
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 16 broodjes
 
Brood dat in een grillpan gebakken wordt. Ideaal wanneer je geen oven hebt. Serveer ze bij een curry of bij de borrel.
Wat ik heb gebruikt:
  • 190 gram volkorenmeel (ik gebruikte spelt)
  • 190 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 240 milliliter water (eventueel iets meer of minder)
  • 30 milliliter zonnebloemolie
  • Om het deeg mee te bestrijken:
  • 100 milliliter gesmolten boter
Zo maak ik het:
  1. Kneed van het volkorenmeel, bloem, zout, water en zonnebloemolie een zacht deeg. Is het te plakkerig? Voeg iets meer bloem toe. Is het te droog? Voeg iets meer water toe.
  2. Doe een klein beetje olie in een (grote) diepvrieszak en stop het deeg erin.
  3. Laat het deeg nu minimaal 30 minuten rusten.
  4. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukjes. Ze wegen ongeveer 40 gram per stuk.
  5. Bol ieder stukje deeg op.
  6. Zet een grillpan (of gewone koekenpan) op half hoog vuur.
  7. Rol een stukje deeg uit tot een cirkel van ongeveer 12 centimeter in doorsnede.
  8. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter.
  9. Vouw het deeg in tweeën zo dat er een halve maan ontstaat.
  10. Bestrijk nu weer de bovenkant met gesmolten boter.
  11. Vouw het deeg weer in tweeën zo dat er een driehoek ontstaat.
  12. Rol het deeg weer uit tot dat de zijkanten ongeveer 12 centimeter lang zijn.
  13. Bestrijk beide kanten met gesmolten boter en leg het brood in de grillpan.
  14. Bak de paratha aan beide zijden goudbruin met af en toe een iets donkerder plekje.
  15. Ga zo door tot alle paratha\'s gebakken zijn.
  16. De paratha's die klaar zijn leg je op een bord en dek ze af met aluminiumfolie.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/05/paratha-indiaas-gegrild-brood-recept/