Vijgen abrikozen jam recept
Auteur: 
Recept soort: Zoet, zoeter zoetst
Keuken: Hollandse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 2 kilo jam
 
Wat ik heb gebruikt:
  • 200 gram gedroogde vijgen
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 650 milliliter water
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 kilo geleisuiker (de gewone variant)
Zo maak ik het:
  1. Week de vijgen en de abrikozen, in een grote hoge pan, minimaal 12 uren in de 650 milliliter water.
  2. Pureer de vruchten met een staafmixer.
  3. Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan de gepureerde vruchten.
  4. Pers de citroen uit en voeg het sap toe aan de vruchten.
  5. Meng de geleisuiker door de vruchten.
  6. Zet de pan op het vuur en breng alles aan de kook.
  7. Schep het schuim dat soms ontstaat van de jam af en gooi dit weg.
  8. Zodra alles kookt (je kunt de het borrelen niet meer weg krijgen door te roeren) de timer zetten en 4 minuten laten koken.
  9. Tijdens het koken niet meer roeren.
  10. Draai dan het vuur uit en schenk/ schep de jam in schone potten.
  11. Zet de gevulde jampotten met 5 minuten op hun deksel.
  12. De jam is minimaal 1 jaar houdbaar op een donkere plek.
  13. Eenmaal aangebroken gekoeld bewaren.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/07/vijgen-abrikozen-jam-recept/