Recept zomerse amandel taartjes
Auteur: 
Recept soort: Zoet, zoeter zoetst
Keuken: Franse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 taartjes
 
Wat ik heb gebruikt:
  • 125 gram boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram poedersuiker
  • 3 eieren (middelgroot)
  • 30 gram bloem
  • 125 gram amandelmeel
  • 1 theelepel amandelextract
  • 1 limoen, alleen de rasp (zest) van de schil
  • 4 kleine vlaaivormpjes met losse bodem ingevet met wat boter
  • slagroom, om te serveren
  • zomer fruit zoals frambozen, bramen, aardbeien en rode besjes om mee te serveren
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de boter met de poedersuiker in de kom van een keukenmachine tot een glad beslag.
  3. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe.
  4. Meng de bloem met de amandelmeel.
  5. Voeg het bloem-amandelmeel in gedeeltes toe aan het boter-eimengsel.
  6. Meng dan de amandelextract en de limoenrasp als laatste door het beslag.
  7. Vul de vormpjes met het beslag en bak ze in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  8. Laat afkoelen, haal uit de vormpjes en serveer met vers fruit en slagroom
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/08/recept-zomerse-amandel-taartjes-zelf-maken/