Recept zelf grote gevulde loempia maken
Auteur: 
Recept soort: Snacks :: Hapjes
Keuken: Indonesische
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 20 loempia's
 
Recept voor loempia. Niet de kleine, maar grote loempia's die bijna een gerecht zijn. Vol met knapperige groenten. Ze vriezen prima in.
Wat ik heb gebruikt:
  • 4 eieren
  • 1 Chinese kool, in heel dunne reepjes gesneden
  • 2 kipfilets, in heel kleine stukjes gesneden (of neem restjes kip)
  • 2 uien, fijn gehakt
  • 3 tenen knoflook door de pers of heel fijn gehakt
  • 2 winterwortelen, grof geraspt
  • 100 gram ongeweekte glasnoedels, even geweekt in heet water
  • 100 gram ham, in stukjes
  • 1 kleine prei (met het groen), schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 100 gram taugĂ©, overgoten met heet water
  • 36 grote loempiavellen, uit de diepvries
  • schepje sambal, naar smaak
  • peper en zout, naar smaak
  • papje van bloem en water (redelijk dik)
Zo maak ik het:
  1. Kluts de 4 eieren en bak in wat zonnebloemolie er een dikke omelet van. Haal uit de pan en laat afkoelen. Snij de omelet in dunne reepjes.
  2. Bak de stukjes kipfilet kort aan in wat zonnebloemolie, schep ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  3. Bak dan de ui en knoflook in de koekenpan, voeg zo nodig nog wat olie toe.
  4. Neem een grote kom en meng dan de kool, kip, ui en knoflook, wortel, glasnoedels, ham, prei, taugé, en de reepjes omelet door elkaar.
  5. Let op! Bestrijk de randen goed met het bloem-water mengsel. Loempia's die niet goed dicht geplakt zijn zullen zich vullen met (hete!) olie!
  6. Neem 2 loempiavellen. Leg er 1 recht voor je en bestrijk de randen met het papje van bloem en water.
  7. Leg het 2de vel een kwartslag gedraaid erop (dus 1 van de punten wijst naar beneden). Bestrijk de randen en puntjes met het papje van bloem en water.
  8. Schep 3 tot 4 eetlepels van de vulling op de loempiavellen.
  9. Vouw het onderste puntje over de vulling.
  10. Vouw de zijkanten naar binnen, zo, dat de puntjes elkaar net raken.
  11. Bestrijk de bovenkant nogmaals met het papje van bloem en water.
  12. Rol nu de loempia op tot het bovenste puntje van de loempiavellen vast zit op de loempia.
  13. Ga zo door tot alle vulling op is.
  14. Je kunt ze direct bakken in een laag zonnebloemolie, maar ze vriezen ook heel goed in. Verpak ze wel per stuk even in een stuk vershoudfolie.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/08/recept-zelf-grote-gevulde-loempia-maken/