Gebraden kip uit de pan met saffraan rijst recept
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Hollandse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
Ouderwetse gebraden kip uit de pan. Gereserveerd met gele saffraan rijst. Snel, simpel en valt bij iedereen in de smaak.
Wat ik heb gebruikt:
  • 1 hele kip in 8 stukken gesneden of 4 kippenbouten
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 300 gram tomaat, in parten gesneden
  • 250 gram basmati rijst
  • olie om te bakken
  • 1 kip bouillonblokje
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels (gerookte) paprikapoeder
  • zout en peper, naar smaak
  • paar draadjes saffraan
Zo maak ik het:
  1. Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de gerookte paprika.
  2. Verhit in een grote braadpan een flinke scheut (olijf)olie.
  3. Bak de kip rondom bruin in de braadpan.
  4. Bestrooi dan de kip in de pan met bloem en bak door tot de kip gaar is.
  5. Weten of de kip gaar is? Prik hiervoor even in een dik deel van de kip met een punt van een mesje of een vork. Wanneer het vocht helder is dat er uit loopt, dan is hij gaar.
  6. Haal de kip uit de pan en hou hem warm.
  7. Bak in de achtergebleven olie de ui glazig en zacht.
  8. Voeg de rijst toe, het blokje kipbouillon en genoeg water zodat de rijst ongeveer 1 centimeter onder staat.
  9. Voeg de saffraan draadjes toe aan de rijst.
  10. Breng de bouillon aan de kookt en zet dan het vuur zacht.
  11. Laat dit op laag vuur zachtjes pruttelen.
  12. Kook de rijst tot er putjes in de rijst vallen.
  13. Proef of de rijst gaar is, zo niet voeg dan nog een beetje water toe en laat het nog even op het vuur staan.
  14. Voeg de tomaat toe aan de gare rijst en laat deze door en door warm worden.
  15. Serveer de kip met de rijst en eventueel een salade.
Voedingswaarde
Serving size: 4 porties Calorie├źn:: 972 Vet: 53,2 Verzadigd: 14,5 g Onverzadigd: 14,5 g Transvetten: 0 g Koolhydraten: 58,3 g Suiker: 3,7 g Sodium: 802 mg Vezels: 2,6 g Eiwit: 62,2 g Cholesterol: 255 mg
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/09/gebraden-kip-uit-de-pan-met-saffraan-rijst-recept/