Halloween chocolade cakejes bakken recept
Auteur: 
Recept soort: Zoet, zoeter zoetst
Keuken: Amerikaans
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 12 chocolade cakejes
 
Luchtige chocolade cakejes in Halloween stijl. Maar zonder de Halloween versiering zijn ze het hele jaar door ook goed. Eventueel met een toef botercrème.
Wat ik heb gebruikt:
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 1 ei (groot)
  • 110 gram boter
  • 50 gram chocolade
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram kokend water
  • Extra nodig: 12 papieren vormpjes en een muffin bakplaat/ vorm
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Klop de basterdsuiker met het ei met een handmixer.
  3. Voeg de boter toe en mix alles goed door.
  4. Smelt de chocolade in de magnetron of in een pannetje en meng dit door het basterdsuiker-ei-boter mengsel.
  5. Roer met een pollepel het bloem en de bakpoeder door het beslag.
  6. Zet de beslagkom op een weegschaal en schenk er 100 gram kokend water bij.
  7. Roer het water en snel door.
  8. Schenk (want het is een vrij dun beslag) in de muffin vormpjes.
  9. Zet de cakejes in de oven en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar.
  10. Haal de bakvorm uit de oven en laat de cakejes helemaal afkoelen in de vorm.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/10/halloween-chocolade-cakejes-bakken-recept/