Cinnamon swirl koekjes
Auteur: 
Recept soort: Zoet, zoeter zoetst
Keuken: Amerikaans
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 25
 
Opgerolde kaneel koekjes cinnamon swirls. Recept voor koekjes met een kaneel twist. Makkelijk te maken, groot plezier. Lekker bij de thee.
Wat ik heb gebruikt:
  • 225 gram boter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gram bloem
  • snufje zout
  • 60 gram zachte boter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 theelepels kaneel
Zo maak ik het:
  1. In de mixer mix je de boter, suiker en vanille samen tot een romig geheel.
  2. Mix de eidooier goed door het mengsel heen.
  3. Meng nu de bloem en zout bij de natte ingrediƫnten.
  4. Kneed hier een stevig koekjesdeeg van, en zet dit daarna in de koelkast
  5. Klop de zachte boter, suiker en kaneel tot een romig mengsel.
  6. Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot een plak van ongeveer 30 bij 35 cm, en anderhalve cm dik.
  7. Smeer de vulling over het deeg.
  8. Rol vanaf de brede kant het deeg op, en wikkel hierna het bakpapier er goed omheen.
  9. Leg de rol een uur in de koelkast.
  10. Na een uur kan de oven voorverwarmd worden op 180 graden celsius.
  11. Haal de rol uit de koelkast en het bakpapier.
  12. Snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  13. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier, en laat tussen de koekjes een paar centimeter ruimt.
  14. Bak de koekjes in 16 minuten gaar.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/10/cinnamon-swirl-koekjes/