Romige prei mosterd soep recept
Auteur: 
Recept soort: Soep
Keuken: Hollandse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
Deze licht gebonden prei mosterdsoep is snel klaar. Lekker als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met extra brood en beleg.
Wat ik heb gebruikt:
  • 40 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 400 milliliter melk
  • 600 milliliter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 2 (kleine) preien, schoon gespoeld en in ringen gesneden
  • 100 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels grove mosterd
Zo maak ik het:
  1. Smelt de boter in een grote pan, maar laat het niet bruin worden.
  2. Voeg de bloem toe en bak deze vier minuten op laag vuur mee.
  3. Schenk de melk en het water in de pan.
  4. Doe de 2 blokjes bouillon en de prei in de pan en laat alles aan de kook komen. Hou eventueel wat ringetjes prei achter voor het garneren.
  5. Zet het vuur zacht zodra alles kookt en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg de slagroom en grove mosterd toe en roer deze er door.
  7. Serveer de soep in kommen.
  8. Garneer met wat achtergehouden ringetjes prei, croutons en een knapperig broodje.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/11/romige-prei-mosterd-soep-recept/