Oven recept rozemarijn lamsbout gepofte met knoflook
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Hollandse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 8 personen
 
Wat ik heb gebruikt:
  • 1 lamsbout met bot (ongeveer 2 kilo)
  • 1 bol knoflook, teentjes gepeld
  • paar bollen knoflook, bovenkant eraf gesneden
  • paar takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Extra nodig: grote ovenschaal
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Leg de lamsbout in de ovenschaal.
  3. Maak met een scherp mesje een paar sneetjes her en der in de lamsbout.
  4. Steek daar een teen knoflook en een paar naaldjes rozemarijn in.
  5. Leg de bollen knoflook (waar het kapjes vanaf gesneden is) in de ovenschaal.
  6. Giet er een beetje olijfolie over en bestrooi met wat (grof) zout.
  7. Druppel wat olijfolie over de lamsbout en bestrooi met wat peper en zout.
  8. Leg eventueel nog wat rozemarijn takjes in de ovenschaal.
  9. Zet de ovenschaal in de oven en bak de lamsbout gaar naar smaak (zie hieronder).
  10. Voor iets rose: 1 uur en 15 minuten
  11. Meer 'well done': 1 uur en 30 minuten
  12. Serveer de lamsbout warm of op kamertemperatuur.
  13. Knijp voor het serveren de gepofte knoflook uit hun velletje en serveer erbij.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2016/12/oven-recept-rozemarijn-lamsbout-met-gepofte-knoflook/