Hamlappen in mosterd roomsaus recept
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Hollandse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
Wat ik heb gebruikt:
  • 600 gram hamlappen
  • peper en zout, naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 blokje bouillon (kip of groenten)
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels fijne (Dijon) mosterd
Zo maak ik het:
  1. Bestrooi de hamlappen met wat peper en zout.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan.
  3. Bak de hamlappen aan alle kanten bruin in ongeveer 10 minuten.
  4. Draai het vuur zacht.
  5. Voeg de slagroom, bouillonblokje en grove mosterd toe.
  6. Leg het deksel op de pan en laat de hamlappen in ongeveer 40 minuten gaar en zacht worden.
  7. Giet, zo nodig, een beetje water erbij mocht het iets te droog lijken.
  8. Roer op het laatst de Dijon mosterd door de saus en serveer direct.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2017/02/hamlappen-mosterd-roomsaus-recept/