Pittige rundvlees bamisoep recept
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 6 personen
 
Deze pittige soep met bami is heerlijk pittig door het gebruik van sichuan peper en hete bonensaus. Hartverwarmende soep voor koude dagen. Maar ook heel goed op warme dagen.
Wat ik heb gebruikt:
  • 3 liter water
  • 1 kilo rundvlees (stoof), in stukken gesneden
  • 3 lenteui, in grove stukken gesneden
  • stuk gember, in plakjes gesneden
  • 60 milliliter shaoxing wijn
  • 2 steranijs
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Sichuan peperkorrels, gestampt in vijzel
  • 2 uien, in vieren gesneden (Haal boven en onderkant van de ui. Zet hem op zijn onderkant en snij hem in vieren. Zo krijg je 'plakjes'.)
  • 4 eetlepels hete bonenpasta
  • 2 grote tomaten, in grove stukken gesneden
  • 100 milliliter lichte sojasaus
  • 3 blaadjes djeruk peroet (te verkrijgen bij de toko) Gebruik eventueel laurierblad wanneer je het niet kunt krijgen
  • 375 gram dunne bami/ noedels
  • verse koriander, gehakt
Zo maak ik het:
  1. Schenk het water in een grote (soep)pan en leg het vlees hierin.
  2. Voeg de lenteui, gember, shoaxing wijn en steranijs toe.
  3. Laat alles nu op hoog vuur aan de kook komen.
  4. Draai, zodra het water kookt, het vuur laag.
  5. Schep met een schuimspaan het schuim, dat boven komt drijven, uit de pan. Gooi dit weg.
  6. Wanneer het grootste gedeelte van het schuim weg is geschept een deksel op de pan leggen.
  7. Kook het vlees in ongeveer 1 tot 1,5 uur gaar.
  8. Schep het vlees uit de pan en zet dit even weg.
  9. Giet de bouillon door een zeef in een grote kom.
  10. Maak de (soep)pan schoon en zet deze weer op het (hoge) vuur.
  11. Verhit de zonnebloemolie in de pan en laat dit redelijk heet worden.
  12. Doe de sichuan peper in de pan en bak deze een minuut.
  13. Voeg dan de ui, steranijs en hete bonenpasta en bak dit vijf minuten mee.
  14. Giet de gezeefde bouillon met het vlees in de pan
  15. Doe er de tomaat, sojasaus en djeruk peroet bij.
  16. Laat de bouillon aan de kook komen en draai dan het vuur zacht.
  17. Leg de bami/ noedels in de zacht kokende soep en laat dit in ongeveer 5 minuten gaar worden.
  18. Schep de soep in komen en garneer met de verse koriander.
  19. Serveer direct.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2017/03/pittige-rundvlees-bamisoep-recept/