Shoarma kaas calzone recept zelf maken
Auteur: 
Recept soort: Snacks :: Hapjes
Keuken: Hollandse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 6 calzones
 
Wat ik heb gebruikt:
  • beetje olie om in te bakken
  • 500 gram shoarmavlees (zelf gekruid (hier een link) of zelf gekocht)
  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist (korrels/ gedroogd)
  • 300 gram water
  • 10 gram zout
  • 120 gram geraspte kaas
  • Extra nodig: bakpapier
Zo maak ik het:
  1. Verhit wat olie in een koekenpan.
  2. Bak hierin de de shoarma gaar.
  3. Zet de shoarma weg om af te koelen.
  4. Meng de bloem met de gist.
  5. Schenk het water erbij en voeg het zout toe.
  6. Kneed hier een soepel deeg van dat niet plakt. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het te nat is. En voeg iets water toe wanneer het deeg te droog blijft.
  7. Leg het deeg in een ingevette kom en dek deze af.
  8. Laat het deeg ongeveer 30 tot 45 minuten rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  9. Meng de geraspte kaas door de afgekoelde shoarma.
  10. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  11. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
  12. Verdeel het deeg in zes gelijke stukken.
  13. Maak van elk stuk deeg een bolletjes.
  14. Pak 1 bolletje deeg en dek de rest even af.
  15. Rol met een deegroller het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 20 centimeter in doorsnede.
  16. Beleg de helft van het deeg met de shoarma met kaas. (Ongeveer een zesde van de shoarma)
  17. Vouw de andere helft over de shoarma en knijp de randen (goed) dicht.
  18. Leg de calzone op de bakplaat.
  19. Herhaal dit met de andere stukken deeg tot alles op is.
  20. Schuif de bakplaat in de oven.
  21. Bak de calzones in 30 minuten gaar.
  22. Serveer warm met knoflooksaus en eventueel hete saus.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2017/02/shoarma-kaas-calzone-recept-zelf-maken/