Recept gepocheerde meestersaus kip
Auteur: 
Recept soort: Gevogelte
Keuken: Aziatisch
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 1 x meestersaus
 
Het recept voor een perfect gepocheerde kip met subtiele smaak. Maar ook eend, parelhoen of poussins blijven heel mals en sappig wanneer ze eerst gepocheerd worden in deze bouillon.
Wat ik heb gebruikt:
Zo maak ik het:
  1. Doe alle ingredi├źnten in een pan waarin je kip precies inpast.
  2. Breng alles aan de kook en draai dan het vuur zacht.
  3. Leg het deksel op de pan en laat hem op heel zacht vuur (een vlamverdeler is heel geschikt hiervoor) 20 minuten tot een half uurtje zachtjes trekken.
  4. Leg dan voorzichtig de kip erin met zijn rug naar beneden.
  5. Laat de kip dan ongeveer 10 minuten pocheren in de bouillon.
  6. Draai de kip om en pocheer deze kant nog ongeveer 20 minuten.
  7. Haal dan de pan van het vuur en laat de kip afkoelen in de bouillon.
  8. Kip grillen:
  9. Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius.
  10. Dep de kip goed droog met wat keukenpapier of een schone theedoek.
  11. Wrijf dan de kip in met wat (olijf)olie en bestrooi hem met wat zout.
  12. Leg de kip in een schaal of op het rooster met schaal eronder.
  13. Rooster de kip in ongeveer 20 minuten goudbruin en het vel knapperig.
  14. Serveer direct, maar op kamertemperatuur is hij ook heel goed.
  15. Bewaren meestersaus:
  16. Laat de bouillon zo snel mogelijk afkoelen. Dit gaat goed in de gootsteen vol met koud water waar je de pan in zet.
  17. Schep het vet van de bouillon.
  18. Giet de bouillon door een zeef in een diepvriesdoos.
  19. Sluit de doos af en zet hem in de vriezer.
  20. Opnieuw gebruiken meestersaus:
  21. Ontdooi de bouillon. Dit kan in de magnetron of op het aanrecht.
  22. Giet de saus in een pan. (Waar de kip net in past)
  23. Voeg eventueel nog iets van gember, steranijs, gember, kaneel, knoflook, sinaasappelschil of Sichuan pepers toe.
  24. Laat de bouillon weer aan de kook komen en kook hem een aantal minuten goed door.
  25. Zet de pan dan weer op heel laag vuur en pocheer de kip zoals hierboven is beschreven.
  26. Hierna kan de meestersaus weer gezeefd en ingevroren worden. Ook zoals hierboven beschreven.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2017/03/recept-gepocheerde-meestersaus-kip/