Pompoen bloemkool soep met tijm en kerrie
Auteur: 
Recept soort: Soep
Keuken: Hollandse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
Een verwarmende soep voor regenachtige herfstdagen. Vol met groenten en vegetarisch.
Wat ik heb gebruikt:
  • scheut olijfolie
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in halve maantjes gesneden
  • 1 winterwortel, in stukjes gesneden
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 centimeter gember, in plakjes gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter water
  • 1 kleine pompoen, zonder schil en in blokjes gesneden
  • 1 kleine bloemkool, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • paar takjes verse tijm, (geritst) om te garneren
  • scheutje room om mee te serveren
  • Extra nodig: staafmixer
Zo maak ik het:
  1. Verhit in een grote pan de olijfolie.
  2. Bak hierin de ui, bleekselderij, wortel en kerriepoeder in ongeveer 5 tot 7 minuten.
  3. Voeg dan de gember, knoflook, groentebouillon, water, pompoenstukjes en bloemkool toe.
  4. Laat alles aan de kook komen en draai dan het vuur zacht.
  5. Leg het deksel op de pan en kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar en zacht.
  6. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra peper en / of zout.
  8. Garneer met de blaadjes tijm en een scheutje room en serveer direct.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2017/10/pompoen-bloemkool-soep-tijm-em-kerrie/