Kikkererwten broodjes recept
Auteur: 
Recept soort: Brood bakken
Keuken: Midden Oosten
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 10 broodjes
 
Kikkererwten broodjes recept. Super simpel om te maken en heel geschikt om te vullen met bijvoorbeeld shoarma, falafel, salades etc.
Wat ik heb gebruikt:
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 500 gram bloem
  • 7 gram gist (korrels)
  • 10 gram zout
  • 300 milliliter water
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
Zo maak ik het:
  1. Doe de kikkererwten uit de pot in een zeef en laat ze goed uitlekken.
  2. Weeg de bloem, gist, zout, water gemalen komijnzaad in een grote kom.
  3. Voeg de kikkererwten toe en kneed (met de hand of in de machine) een soepel deeg van. Een paar hele kikkererwten is prima, maar probeer ze zoveel mogelijk stuk te maken.
  4. Wrijf een kom in met wat olijfolie.
  5. Maak een bal van het deeg en leg het in de kom.
  6. Keer het deeg een keer om, zodat de bovenkant ook wat olie heeft.
  7. Dek het deeg af met een schone doek of een stuk plasticfolie. (Ik gebruik graag van die wegwerp douchemutsen)
  8. Laat het deeg 1 uur rijzen of totdat het in volume verdubbeld is.
  9. Verwarm de oven op de hoogste stand.
  10. Verdeel het deeg in 10 stukjes (ze wegen ongeveer 100 gram per stuk).
  11. Maak bolletjes van de stukjes deeg.
  12. Leg de bolletjes deeg op een bakpapier en maak ze plat met je hand. (ongeveer 10 cm in doorsnede)
  13. Bak de broodjes in de oven. Hoelang dat duurt ligt aan de temperatuur van de oven. Ze moeten opgebold zijn en wat bruine stippen hebben, dan zijn ze klaar.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2018/02/kikkererwten-broodjes-recept/