Milde gele curry met kabeljauw recept
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Oosterse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel. Niet al te pikant zodat de kinderen ook mee kunnen eten.
Wat ik heb gebruikt:
  • 2 eetlepels gele currypasta
  • 1 ui, gesnipperd
  • 600 gram kabeljauw, in blokjes gesneden
  • 1 blik kokosmelk (400 milliliter)
  • 1 blokje visbouillon
  • 400 gram verse spinazie
  • peper en zout, naar smaak
  • verse koriander, grof gehakt
  • scheutje zonnebloemolie om in te bakken
Zo maak ik het:
  1. Verhit in een grote wok een scheutje zonnebloemolie.
  2. Bak hierin de currypasta met de ui 4 minuten op hoog vuur.
  3. Voeg de kabeljauw toe en bak 2 minuten mee.
  4. Giet de kokosmelk in de pan.
  5. Laat beetje bij beetje de spinazie slinken in de pan. Roer voorzichtig
  6. zodat de vis niet helemaal uit elkaar valt.
  7. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  8. Bestrooi vlak voor het serveren de curry met de gehakte koriander.
  9. Serveer met rijst, plat brood en partjes limoen.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2018/11/milde-gele-curry-met-kabeljauw-recept/