Hazelnoot meringue met chocoladesaus recept
Auteur: 
Recept soort: Dessert :: Toetjes
Keuken: Franse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
Chique meringues met pralineroom en chocolade saus. Deze zijn prima van te voren klaar te maken. Mooie afsluiter van een feestelijk diner.
Wat ik heb gebruikt:
  • Nodig voor de meringue:
  • 4 grote eiwitten
  • 1 theelepel citroensap
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 50 gram hazelnoten, fijn gemalen
  • Nodig voor de praline room:
  • 100 gram suiker
  • 100 gram hazelnoten
  • 150 milliliter slagroom, geklopt
  • Nodig voor de chocoladesaus:
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram cacaopoeder
  • 50 gram pure chocolade, in stukjes
  • 150 milliliter water
Zo maak ik het:
  1. Meringue maken:
  2. Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.
  3. Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje de basterdsuiker en de poedersuiker erdoor. Klop tot het eiwit glanzend is.
  4. Meng voorzichtig met een spatel de gemalen hazelnoot door het eiwit.
  5. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en schep voorzichtig de eiwit in rondjes op het bakpapier. Je hebt er 12 nodig.
  6. Zet de bakplaat in de oven en laat de merengues in ongeveer 1,5 tot 2 uren drogen
  7. Pralineroom maken:
  8. Bekleed een plaat met bakpapier.
  9. Verwarm de suiker in een pan met dikke bodem totdat het een mooie goudbruine karamel is.
  10. Roer snel de hazelnoten er door zodat ze allemaal bedekt zijn met de karamel.
  11. Giet de karamel met de hazelnoten op het bakpapier en laat het afkoelen.
  12. Zodra het goed afgekoeld is de hazelnoten met karamel in een keukenmachine fijn malen tot een grof poeder.
  13. Chocoladesaus maken:
  14. Leg de chocolade in een ruim kommetje.
  15. Verwarm het water, donkerbruine basterdsuiker en cacaopoeder in een pannetje totdat het kookt.
  16. Giet het over de chocolade en roer totdat de chocolade is gesmolten.
  17. Dek af tot gebruik.
  18. Vlak voor het serveren:
  19. Klop de slagroom op en meng de praline erdoor. Hou een beetje praline achter om mee te garneren.
  20. Leg 1 meringue op een bordje, schep een deel van de slagroom met praline erop. Leg een tweede meringue op de slagroom, schep er weer slagroom op en dek af met de laatste meringue. Bestrooi met wat poedersuiker en de achter gehouden praline.
  21. Schenk wat van de chocoladesaus om de merengue torentjes. (Eventueel de chocoladesaus wat verwarmen)
  22. Doe dat met alle meringues tot er 4 torentjes zijn.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2013/10/hazelnoot-merengue-met-chocoladesaus-recept/