Recept lumper tonijn
Auteur: 
Recept soort: Snacks :: Hapjes
Keuken: Indonesische
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 20 lemper
 
Lemper, of lumper zijn rolletjes kleefrijst met een vulling van kip, vlees of vis. Dit recept is met pittige tonijn.
Wat ik heb gebruikt:
  • 500 gram ketan rijst, een nacht geweekt
  • 3 kaffir lime bladeren
  • 2 blikjes tonijn, uitgelekt (netto gewicht 280 gram)
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 4 tomaten, in kleins stukjes gesneden
  • 1 kleine prei, in fijne ringen gesneden
  • 5 verse rode pepers, fijngestampt of heel fijn gesneden ( ik liet de zaadjes erin)
  • ½ theelepel sereh poeder
  • ½ theelepel djahé
  • 75 gram santen (van een blok)
  • ½ theelepel zout
  • scheutje zonnebloemolie
Zo maak ik het:
  1. Doe de ketan rijst met de kaffir lime bladeren in een pan en doe er zoveel water bij dat er 2 vingerkootjes water boven de rijst staan.
  2. Breng het aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het in 20 minuten gaar worden.
  3. Zet dan de rijst weg om af te koelen.
  4. Bak in een grote koekenpan de uien zacht in de zonnebloemolie.
  5. Voeg alle andere ingrediënten toe en bak alles totdat het bijna droog is.
  6. Verwijder de bladeren uit de rijst.
  7. Leg een stukje vershoudfolie neer en leg daar ruim 4 eetlepels rijst op.
  8. Maak er een rechthoek van ongeveer 12 cm bij 8 cm.
  9. Leg nu een krappe eetlepel van de vulling in het midden. In een (st)reepje.
  10. Vouw het folie er zo omheen dat de vulling in het midden is.
  11. Maak er een rolletje van en draai de uiteinden van de folie dicht.
  12. Ga zo door tot alles op is.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2014/04/recept-lumper-tonijn/