Enchilada's met kip en groenten recept
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Zuid Amerikaanse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 6 personen
 
6 tortilla's (uit een pak of zelf gemaakt. Recept hier ) 3 kipfilets 1 ui, gesnipperd 1 courgette, in blokjes gesneden 1 rode paprika, in blokjes gesneden 4 tomaten, in blokjes gesneden 1 blikje mais, uitgelekt 2 tenen knoflook, door de pers of heel fijn gesneden ½ (of meer naar smaak) jalopeno peper , fijn gesneden (of gebruik chillivlokken) ½ theelepel gemalen koriander 1 theelepel gemalen komijn 200 gram geraspte kaas scheutje olijfolie
Wat ik heb gebruikt:
  • 6 tortilla's (uit een pak of zelf gemaakt. Recept hier)
  • 3 kipfilets
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 2 tenen knoflook, door de pers of heel fijn gesneden
  • ½ (of meer naar smaak) jalopeno peper, fijn gesneden (of gebruik chillivlokken)
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 200 gram geraspte kaas
  • scheutje olijfolie
  • Voor de saus:
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 milliliter water
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 1 bakje roomkaas (200 gram)
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de kipfilets bruin en gaar.
  2. Haal de kipfilets uit de pan en laat ze afkoelen.
  3. Bak in dezelfde pan de ui zacht. Voeg eventueel iets olijfolie toe.
  4. Voeg de rest van de groenten (behalve de mais), knoflook, jalepeno peper, koriander en komijn toe.
  5. Bak dit alles op half hoog vuur zacht. Laat ook zoveel mogelijk vocht verdampen.
  6. Laat de groenten afkoelen.
  7. Maak ondertussen de saus: Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat dit 2 minuten bakken. Voeg 500 milliliter koud water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer op half hoog vuur tot er een gebonden saus ontstaat. Smelt dan de roomkaas erdoor. Zet weg tot later gebruik.
  8. Snij de kipfilet in blokjes en meng het met de afgekoelde groenten. Doe het blikje mais erbij en de kaas.
  9. Verdeel het mengsel over de 6 tortilla’s. En rol de tortilla’s op.
  10. Leg de gevulde tortilla’s in een ovenschaal.
  11. Giet de saus over de tortilla’s.
  12. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden Celsius) en bak de ovenschotel goudbruin en door en door warm. Ongeveer 40 tot 45 minuten.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2014/04/enchiladas-met-kip-en-groenten-recept/