Zelf maken Surinaamse roti recept
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
Kip, sperziebonen, gekookte aardappelen en een ei. Pittig en origineel gegeten met roti platen. Maar ook heel goed met gekookte rijst.
Wat ik heb gebruikt:
  • 1 kip, in 8 stukken (vraag je slager als je dit moeilijk vindt. Of koop kipstukken)
  • 2 grote uien, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels goede kerrie poeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • ½ tot 1 madam jeanette peper, met of zonder zaad, heel fijn gesneden
  • 6 middelgrote aardappelen, geschild en in parten
  • 3 koppen water, eventueel iets meer
  • 4 gekookte eieren, gepeld
  • 500 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • eventueel nog iets zout en peper
Zo maak ik het:
  1. Neem een grote pan en verwarm daar de zonnebloemolie in.
  2. Bak hierin de kip rondom bruin. Het hoeft alleen maar bruin te worden, niet gaar.
  3. Neem de kip uit de pan en leg hem op een bord.
  4. Fruit de ui en knoflook zacht, maar niet bruin.
  5. Voeg de kerrie poeder, gemalen komijn en koriander toe en bak dit 2 minuten mee.
  6. Leg de kip weer terug in de pan en doe de bouillonblokjes, aardappel, madam jeanette en water erbij. De aardappelen moeten net onder staan.
  7. Laat alles aan de kook komen en zet het vuur zacht. Leg een deksel op de pan.
  8. Roer af en toe alles om.
  9. De kip is in ongeveer 40 minuten gaar.
  10. Voeg in de laatste 10 minuten de gekookte eieren en sperziebonen toe.
  11. Serveer warm met rijst of roti platen. En voor de liefhebber sambal.
Voedingswaarde
Serving size: 6 porties Calorie├źn:: 737 Vet: 41 g Verzadigd: 10,6 g Onverzadigd: 30,4 g Transvetten: 0 Koolhydraten: 46,2 g Suiker: 6,1 g Sodium: 399 mg Vezels: 9,9 g Eiwit: 47,3 Cholesterol: 279 mg
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2014/05/zelf-maken-surinaamse-roti-recept/