Zelf maken Surinaamse roti recept
Auteur: Es
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Voorbereiden::
Kooktijd::
Totale tijd::
Serves: 4 personen
- 1 kip, in 8 stukken (vraag je slager als je dit moeilijk vindt. Of koop kipstukken)
- 2 grote uien, grof gesnipperd
- 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
- 2 eetlepels goede kerrie poeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen koriander
- 2 blokjes kippenbouillon
- ½ tot 1 madam jeanette peper, met of zonder zaad, heel fijn gesneden
- 6 middelgrote aardappelen, geschild en in parten
- 3 koppen water, eventueel iets meer
- 4 gekookte eieren, gepeld
- 500 gram sperziebonen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- eventueel nog iets zout en peper
- Neem een grote pan en verwarm daar de zonnebloemolie in.
- Bak hierin de kip rondom bruin. Het hoeft alleen maar bruin te worden, niet gaar.
- Neem de kip uit de pan en leg hem op een bord.
- Fruit de ui en knoflook zacht, maar niet bruin.
- Voeg de kerrie poeder, gemalen komijn en koriander toe en bak dit 2 minuten mee.
- Leg de kip weer terug in de pan en doe de bouillonblokjes, aardappel, madam jeanette en water erbij. De aardappelen moeten net onder staan.
- Laat alles aan de kook komen en zet het vuur zacht. Leg een deksel op de pan.
- Roer af en toe alles om.
- De kip is in ongeveer 40 minuten gaar.
- Voeg in de laatste 10 minuten de gekookte eieren en sperziebonen toe.
- Serveer warm met rijst of roti platen. En voor de liefhebber sambal.
Serving size: 6 porties Calorieën:: 737 Vet: 41 g Verzadigd: 10,6 g Onverzadigd: 30,4 g Transvetten: 0 Koolhydraten: 46,2 g Suiker: 6,1 g Sodium: 399 mg Vezels: 9,9 g Eiwit: 47,3 Cholesterol: 279 mg
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2014/05/zelf-maken-surinaamse-roti-recept/
3.5.3226