Recept bucatini ansjovis en gebakken broodkruim
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 1 persoon
 
Recept bucatini met ansjovis en gebakken broodkruimels. Ook een snel lunch gerecht. Ook goed te maken met spaghetti.
Wat ik heb gebruikt:
  • 100 gram bucatini (maar gebruik gerust spaghetti)
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 1 theelepel chilivlokken
  • flinke handvol broodkruimels (vermaal oud brood in een bakje met messen of wrijf het fijn tussen je handen)
  • 3 ansjovis filets
  • flinke scheut olijfolie
  • vers gemalen peper
  • sap van citroen, naar smaak
  • handje basilicum blaadjes
Zo maak ik het:
  1. Kook de bucatini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schenk wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de broodkruimels krokant. Leg ze daarna even weg op keukenpapier.
  3. Doe weer een flinke scheut olijfolie in de pan en zet het vuur half hoog.
  4. Bak de knoflook plakjes hierin tot ze net aan de rand beginnen te verkleuren.
  5. Smelt dan de ansjovis in de olijfolie met knoflook.
  6. Voeg de chillivlokken toe en laat ze even mee verwarmen.
  7. Roer de bucatini door de olijfolie, knoflook en ansjovis en warm kort mee.
  8. Serveer op een bord, strooi de gebakken broodkruimels erover. Doe er een kneep citroensap over en de verse basilicum.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2014/07/recept-bucatini-ansjovis-en-gebakken-broodkruim/