Royale hamburger met de naam Chivito
Auteur: 
Recept soort: Hoofdgerecht
Keuken: Uruguay
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
Een zeer royaal belegd broodje uit Uruguay. Chivito heet het daar en betekend zoveel als: Kleine geit. En het is dan ook meer dan genoeg voor een hoofdmaaltijd.
Wat ik heb gebruikt:
  • 4 grote Italiaanse broodjes (vers of afbak), door midden gesneden
  • 4 biefstukken
  • 2 grote uien, in ringen gesneden
  • 4 grote plakken ham
  • 4 tomaten, in plakjes gesneden
  • 4 eieren
  • 4 plakken cheddar kaas, of andere naar believen
  • 4 eetlepels allioli (gekocht of zelf gemaakt. Hier staat een recept dat ook gebruikt kan worden)
  • 8 grote bladeren sla
  • 4 eetlepels ketchup
  • peper en zout, naar smaak
  • olie en / of olijfolie om in te bakken
  • Extra nodig: grillplaat of grillpan en koekenpan
Zo maak ik het:
  1. Wrijf wat olijfolie op de biefstukken en bestrooi ze met peper en zout.
  2. Verwarm een grillpan op hoog vuur en schenk er wat olie in.
  3. Bak de biefstukken op hoog vuur naar eigen smaak (rare, medium of well done, klik hier voor een uitleg).
  4. Haal de biefstukken uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
  5. Smelt wat boter met olie in een koekenpan.
  6. Bak de uien op middelmatig vuur goudbruin.
  7. Verwarm wat boter in een andere koekenpan en bak hierin de 4 eieren aan 1 kant. Bestrooi ze met wat peper en zout.
  8. Besmeer ondertussen de broodjes aan beide kanten (onderste en bovenste deel) met de allioli.
  9. Leg op de onderste twee blaadjes sla, dan de plakjes tomaat en gevolgd door een plak ham.
  10. Schep de gebakken uien op de ham en leg de biefstuk op de uien. (Ik snij de biefstuk in dunne reepjes, ik vind dat makkelijker eten)
  11. Op de biefstuk het gebakken ei leggen met een plak kaas.
  12. Verdeel er de tomatenketchup over en leg de bovenste helft van het brood erop.
  13. Serveer direct.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2015/02/royale-hamburger-met-de-naam-chivito/