Franse uiensoep recept
Auteur: 
Recept soort: Soep
Keuken: Franse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 4 personen
 
De truc voor een goede donkere uiensoep is de uien langzaam bruin te bakken. Dat kan wel een half uur duren. Franse uiensoep wordt traditioneel geserveerd met een gegratineerd pal brood met kaas.
Wat ik heb gebruikt:
  • 1 kg uien, in dunne ringen gesneden
  • 100 gram boter
  • 250 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 750 ml water
  • 2 blokjes bouillon (rund)
  • peper en zout, naar smaak
  • 1 ciabatta in plakjes gesneden
  • 200 gram geraspte kaas
Zo maak ik het:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Smelt de boter in een ruime pan.
  3. Bak de uien langzaam gaar en bruin in de boter. Dit kan gerust een half uur duren.
  4. Voeg de rode wijn toe en kook op hoog vuur even alle alcohol eruit.
  5. Giet het water erbij en voeg de bouillonblokjes, tijm en laurierblaadjes erbij. Laat dit op laag vuur aan de kook komen.
  6. Leg de sneetjes ciabatta op een bakblik en bestrooi ze met de geraspte kaas. Schuif het bakblik in de oven en laat de kaas smelten.
  7. Proef de soep en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  8. Schep de soep in een kom en leg er een sneetje ciabatta met de gesmolten kaas op.
  9. Serveer direct.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2015/03/franse-uiensoep-recept/