Krokante kip ceasar salade
Auteur: 
Recept soort: Lunch
Keuken: Franse
Voorbereiden:: 
Kooktijd:: 
Totale tijd:: 
Serves: 2 personen
 
De beroemde Caesar salade met een krokante twist.
Wat ik heb gebruikt:
  • 2 kipfilets, in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel witte peper (potje)
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • Panko of ander paneermeel
  • 4 witte boterhammen, ontdaan van korstjes en in kleine blokjes gesneden
  • snufje knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kleine kropjes Romeinse sla of 1 grote krop, in grove repen gesneden
  • 4 eieren’, zacht gekookt en gepeld
  • Caesar dressing van Cardini
Zo maak ik het:
  1. Meng in een kom de Griekse yoghurt met het zout en de witte peper.
  2. Leg de stukjes kipfilet in de yoghurt en laat dit even staan.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes brood goudbruin en krokant.
  4. Bestrooi de stukjes brood met een beetje knoflookpoeder en wat peper en zout. Zet ze weg tot gebruik.
  5. Zet een schaal klaar gevuld met panko (of ander paneermeel).
  6. Haal de kip uit de yoghurt en leg de stukjes 1 voor 1 in de panko.
  7. Zorg dat ze allemaal goed voorzien zijn van een laagje panko.
  8. Verhit een ruime laag olie in een grote koekenpan en bak hierin de stukjes kip goudbruin en gaar.
  9. Laat de stukjes kip op keukenpapier uitlekken.
  10. Verdeel de sla over vier borden.
  11. Schudt (rijkelijk) de dressing over de sla.
  12. Strooi wat stukjes gebakken brood over de sla, leg er het gepelde ei bij en verdeel de stukjes kip over de borden.
  13. Serveer direct.
Recipe by Es' Factory at https://es-factory.nl/blog/2015/07/krokante-kip-ceasar-salade/